Sportclub Irene MO15-1 – SV Venray MO15-1 (3-3)

6 april 2019 thuis tegen Venray

Na het bekerduel weer verder in de competitie tegen onze enige Limburgse tegenstander. Met goed spel zouden er kansen moeten zijn tegen deze tegenstander. Ook zij wonnen maar verloren al duels. De trainers hadden het team van Irene weer goed voorbereid voor deze wedstrijd. Dit was wel te merken omdat de meiden direct goed aan de slag gingen. Toch moest ook goed opgelet worden op de uitbraken van Venray. Sommige meiden hadden er dan ook wel moeite mee. Toch was de meeste druk van Irene op het doel van Venray. Bij een goede uitbraak in de 8e minuut van Vera na een dieptepass van Esmee kon zij gemakkelijk opstomen en de keepster van Venray passeren, 1-0. Na 15 minuten gevolgd door de 2-0 door Mijke na een via links goed opgekomen Vera, die perfect voorzette. Ook de 3-0 was van Mijke, die ook dit keer de laatste schakel was in een goede aanval. Achterin hadden we het wel eens zwaar en bij zo’n uitbraak kon Venray net voor rust toch nog tegen scoren, 3-1.

In de rust de meiden een compliment gegeven voor hun geboden spel. Echter na de rust kwam Venray nog feller uit de kleedkamers. Soms misschien een beetje gemeen maar vooral erg fanatiek raakte we steeds meer onder druk. De druk werd op rechts voor Alissa te veel en ze kon daarmee helaas een eigen goal niet voorkomen, 3-2. Venray kreeg hiermee natuurlijk nog meer moed en drukte zover het kon nog harder. Vrij kort na de eigen goal gleed Jasmine voor de 2e keer de bal in eigen goal. Jasmine die juist erg goed stond te verdedigen had deze pech. We kregen wel nog een paar goede aanvallen op de mat maar helaas was ook de precisie weg en gingen de schoten op goal vaak over de goal of in de handen van de keeper. De grootste kans in de 2e helft kreeg Sterre, die na een mooie aanval helaas te voorzichtig afdrukte en derhalve de keepster op de weg vond.

Jammer voor de eigen goals maar de meiden hebben zeker de 1e helft een goede wedstrijd gespeeld. De uitslag was wel grotendeels terecht gezien de wedstrijd. Dames denk eraan we hebben binnenkort in de beker nog eens de kans om van Venray te proberen te winnen en dan moeten ze de goals maar zelf gaan maken, anders winnen we met 5-1.

Met sportieve groeten,
M.E.