Sportclub Irene MO15-1 – Sparta ’18 MO15-1 (4 – 1)

6 oktober 2018

Vandaag moesten we tegen Sparta, een tegenstander die we al in de bekercompetitie zijn tegengekomen. Een gelijkspel en n niet al te beste wedstrijd was het resultaat. Tijd om dus revanche te nemen en te laten zien wat we daadwerkelijk in huis hebben.

Het geluk was dat Hennie Schoolmeesters scheidsrechter onze wedstrijd wilde fluiten, waarvoor nogmaals dank, zodat we de meiden goed konden coachen. Na een ietwat lastig begin kregen we uiteindelijk toch grip op de wedstrijd. Een slordige terugspeelbal en een vastbesloten doortastende Lotte zorgde ervoor dat we na 10 minuten de score konden openen. Vervelend was, dat Lotte door deze aktie geblesserd raakte en noodgedwongen het veld moest verlaten. Een verkeerd ge-passte bal richting het middenveld werd door Sparta onderschept waardoor 5 minuten later de stand weer gelijk was. Gelukkig raakte we van deze tegentreffer niet ontdaan en was het Vera die in de 25e minuut een geweldige voorzet gaf op de vrijgelopen Diewertje die ons inziens de bal had kunnen inkoppen. Een mooie aktie van Vera op Mijke zorgde 10 minuten later voor de 2-1.
Een leuke 1e helft om te zien met een duidelijk overwicht op Sparta. De meeste akties en het samenspel waren goed.

Na de rust begonnen we weer gedreven en Sparta moest alle zeilen bijzetten om ons tempo bij te houden. Toch duurde het nog bijna 10 minuten voordat Vera na een 1-2 tje met Sterre de keepster het nakijken gaf en weer 10 minuten later was het Mijke die de keepster de bal uit het net liet vissen. Met nog een kansje van Chloë, die voorlangs schoot en Vera die na een steekpass van de ingevallen Lotte snoeihard op de paal schoot was het het een welverdiende zege van onze meiden. Alweer een topprestatie van het hele team.

Volgende week staat voor ons de welbekende tegenstander ‘t Ven op het programma. Een tegenstander die wij in de bekerwedstrijd met 9-0 wisten te overklassen en laten we hopen dat we hun niet zullen onderschatten. FCV zal zeker gebrand zijn op een revanche en proberen de 3 punten in eigen huis te houden. Ik ben benieuwd en kijk nu al reikhalzend uit na deze derby.

Wens ik jullie allemaal een fijn weekend en tot volgende week.

Met sportieve groeten,

L.M.T.