Sportclub Irene MO15-1 – SJVV MO15-1 (3 – 0)

22 september 2018

Vandaag de eerste competitiewedstrijd maar allereerst wachtte de meiden een verrassing. De ouders van Esmee en Mijke hadden besloten om het meidenteam te sponseren met een hoodie voorzien van hun eigen naam. Ook waren de wedstrijdshirts voorzien van rugnummers. Nogmaals héél hartelijk dank dat jullie dit wilden doen.

Om precies 10:15 uur werd begonnen aan de wedstrijd. Tegenover ons stond een sterk fysiek meidenteam die vorig seizoen, naar ik heb begrepen, waren ingedeeld bij de JO 15.
Het was duidelijk te zien dat onze tegenstander zeker de eerste 15 minuten een licht veldoverwicht hadden en hierdoor het spel zich geregeld op de helft van Irene afspeelde. De verdediging moest alle zeilen bijzetten en mede daardoor konden de kansen niet verzilverd worden. Een moment van onachtzaamheid van de defensie van SJVV zorgde er in de 20e minuut voor dat Jade de in het midden vrijlopende Vera werd aangespeeld en Vera genadeloos de bal in de touwen werkte. Het ijs was gebroken en op slag van rust was het nog Yasemin die de bal net voorlangs schoot.

Tijdens de rust werd een korte peptalk gehouden en dit deed gelukkig zijn vruchten afwerpen. Irene nam in bijna alles het initiatief en het spelniveau werd naar een hoger level getild. Door erg goed samenspel van allen kreeg Irene zowaar 3 reële kansen binnen 10 minuten alleen was de sterk keepende tegenstander steeds een sta-in-de-weg. Het leek wel of SJVV hierdoor gedesoriënteerd raakte maar hier wist Irene helaas niet echt van te profiteren. Nadat SJVV nog een kans had gekregen was de maat vol voor Irene. In de 23e en 24e minuut sloeg Irene wederom genadeloos toe. Na goed voorbereidend werk van Lotte en een goed samenspel tussen Esmee en Vera was het laatstgenoemde die nog 2x scoorde.
De laatste 5 minuten kregen we nog 2 kansjes maar was het geluk exhte niet op onze hand.

Al met al een super wedstrijd en een terechte overwinning voor de meiden. Ook de aanwezigheid van de vele supporters doet de meiden veel goeds en met 10 punten uit 4 wedstrijden en een doelsaldo van 15-1 gaan we zeker wel tot de toppers behoren.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen FC ODA in de “ Roggestaekersstad “ ( Weert ) op het programma. Ik heb er in ieder geval weer het volste vertrouwen in.

Met sportieve groeten,

L.M.T.