Sportclub Irene MO15-1 – RKOSV Achates MO15-1 (2-1)

15 december 2018 ( bekerwedstrijd )

Vandaag stond er een bekerwedstrijd op het programma. Een belangrijke, want bij winst kunnen we doorbekeren. Op zich al een prestatie voor de meiden want als nieuwkomer in de groep van MO 15 verbazen we ons zelf steeds weer.

Een voor ons onbekende tegenstander uit Ottersum en dat maakt de bekercompetitie nu zo leuk. Voor de tegenstander een extra uitdaging, enerzijds om tegen de kersverse najaarskampioen te kunnen voetballen en anderzijds de druk aan onze kant omdat we kampioen zijn.

We hadden ons één doel gesteld en dat was winnen; mooi voetbal is meegenomen maar minder belangrijk.

Aftastend en toch ietwat gespannen kregen beide teams kansen gedurende de eerste 5 minuten maar na 10 minuten spelen was het uiteindelijk Mijke die met een geweldige
solo-actie 3 meiden wist uit te spelen. Vervolgens een lage bal in de verre linker hoek en een kansloze keepster. 1-0. In plaats van aanvallend te voetballen gingen we defensief voetballen en dat is toch niet helemaal ons spel, ondanks dat we een zéér sterke en zelfverzekerde verdediging hebben. De tegenstander bleef druk zetten op jacht naar de gelijkmaker en het spel speelde zich voornamelijk af op onze helft. Een geweldige redding van Yasmin voorkwam de gelijkmaker en met een ruststand van 1-0 mochten we zeker niet mopperen.

Net als in de 1e helft domineerde toch wel de tegenstander en de vraag was wanneer de tegnstander zou score. Welgeteld na 10 minuten was de gelijkmaker dan een feit. 1-1.
Met nog 25 minuten speeltijd en een gelijke stand waren de kansen toch iets gunstiger voor Achates dan voor Irene. Een kwartier voor het einde was het, door een verkeerde terugspeelbal op de keeper van Achates, echter onze Joni die Irene naar de overwinning zou leiden. Een 2-1 overwinning en een bekerronde verder. Gelukkig.

Misschien een iets minder mooie wedstrijd maar uiteindelijk telt toch het resultaat.
Afwachten wie in de volgende ronde onze nieuwe tegenstander wordt.

Met sportieve groeten,

L.M.T.