Sportclub Irene MO15-1 – HVCH MO15-1 (0-5)

16 februari 2019

Vandaag speelden we tegen HVCH uit Heesch. Een team die al jaren 1e klasse speelt en slechts 8 van de 61 wedstrijden heeft verloren. Een pittige tegenstander die wee twat voetballen is.

Na een warming up en het bespreken van de opstelling begonnen we aan de wedstrijd.
Nadat HVCH de aftrap nam ging het meteen richting onze goal en nog voor dat we het wisten stonden we met 0-1 achter. Oei; dit hadden we zeker niet gedacht. We haalden de bal snel uit het doel en namen vliegensvlug de aftrap. Een aktie van Vera werd door de grensrechter ( Chloë liep wel mee, maar deed niet mee met het spel ) werd onterecht afgevlagd voor buitenspel. Het snoeiharde schot van Vera op doel werd dan ook afgekeurd.
Een mazzeltje voor HVCH en een enorme teleurstelling voor onze meiden wat dan ook vervolgens te zien was aan ons spel. Was HVCH erg gretig en spelende in een zéér hoog tempo, bleven de Onzen als aan de grasmat genageld. We kwamen totaal niet in het spel en het was HVCH die het spel van begin af aan domineerde. Na nog enkele goede kansen van HVCH was het dan na een kwartier spelen dan toch 0-2. Een kansje van Vera in de 25e minuut belandde op de paal en op slag van rust was het HVCH die de voorsprong uitbouwde tot 0-3.

In de rust werd een stevige peptalk gehouden en de meiden moed ingesproken.

Nadat we de aftrap namen en de bal rondspeelden was het een slecht uitgespeelde bal waar HVCH dan ook van profiteerde. 0-4 en dan waren we net bezig. Met nog een enkel kansje voor de Onzen was het HVCH die na 10 minuten in de 2e helft 0-5 scoorde. Gelukkig wisten we de rest van de wedstrijd stand te houden en bleef de schade beperkt tot 0-5.

Een zéér terechte overwinning voor HVCH die de hele wedstrijd domineerde tegen een zéér zwak spelend Sportclub Irene. Onze laatste nederlaag dateert van 14 april 2018 en misschien is het maar eens goed dat we nu ook weer eens weten wat verliezen betekent.
De volgende wedstrijd is 16 maart thuis tegen Rhode / Van Stiphout en hopen dan weer op een betere wedstrijd.

Met sportieve groeten,

L.M.T.