Sportclub Irene MO15-1 – GKC MO15-1 (6 – 0)

1 december 2018

Vandaag stond de kampioenswedstrijd tegen GKC op het programma. Het zou natuurlijk een geweldige prestatie zijn als de 1e jaars MO 15 van de TRICOLORES kampioen zou worden.
Het alom bekende spandoek werd ( na aanpassing van het cijfer 13 in 15 ) al vroeg aan de balustrade opgehangen en natuurlijk afgedekt want stel dat de meiden onverhoopt toch zouden verliezen. Men weet maar nooit.

Na een gedegen warming-up vertrokken we weer richting kleedkamer om de opstelling en tactiek te bespreken.

Nadat op het veld de spelerspassen door een heuse scheidsrechter werden gecontroleerd konden we aan de wedstrijd beginnen. Het begin verliep iets moeizaam ondanks het goede samenspel en GKC was vastbesloten om hier toch minimaal 1 punt te pakken. Uiteindelijk duurde het nog 15 minuten voordat we door een mooie lange pass van Jade op Vera op voorsprong kwamen. Het vervelende was echter dat zowel de keepster van GKC als Vera geblesseerd raakte en beide gewisseld moesten worden. Amper 10 minuten later werd de doorgebroken Mijke snoeihard in het strafschopgebied onderuitgehaald wat ons een strafschop opleverde en wij de voorsprong konden uitbouwen tot 2-0 ( Jade ).
Tot dusver een leuke wedstrijd om te zien maar waar wij toch wel de betere waren.

Nadat we een heerlijk kopje thee hadden gedronken begonnen we aan de 2e helft.
Vera stond weer in de basis en was er een kleine wijziging qua opstelling.
Het spel bleef geweldig om te zien en na 10 minuten spelen was het Diewertje die de stand na 3-0 tilde. Het ijs was gebroken en de weg naar het kampioenschap was een feit.
Met nog 15 minuten te spelen bleken we toch opportuun te zijn aan GKC en werd er binnen 3 minuten nog 2x door Vera gescoord. In de laatste minuut bracht Mijke uiteindelijk de stand op 6-0.

Al met al een hele leuke wedstrijd om te zien en zeker een verdiend kampioenschap.

Verder willen we onze huisfotograaf Jan Trepels hartelijk bedanken voor het wederom maken van geweldige mooie foto’s. Klik hier om de foto’s te bekijken.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Leeuwen op het programma.

Wens ik jullie allemaal een fijn weekend.

Met sportieve groeten,

L.M.T.