Sportclub Irene MO15-1 – FCV-Venlo MO15-1 (9 – 0)

1 september 2018

Vandaag beginnen we dan aan het nieuwe voetbalseizoen.
Nieuw in de zin van: nieuw meidenteam, nieuwe tenues, nieuwe spelregels en een welkome aanvulling van nieuwe meiden ( Belfeldia en SVB Blerick )

Voor het eerst op groot veld en als nieuwkomer meteen tegen het Ven ( 2e jaars ) waar we het in de MO 13 toch wel geregeld moeilijk tegen hadden.
5 minuten later dan gepland werd dan eindelijk aan de wedstrijd begonnen.

Van meet af aan werd druk gezet en het was duidelijk te zien dat FCV dit zeker niet had verwacht. Na wat kleine kansjes door goed samenspel was het al na 5 minuten Vera die de score opende met een geweldige aktie. Dit voelde goed bij zowel de spelers maar ook bij de supporters. De aftrap werd snel genomen en door de oplettende en erg solide verdediging werd voorkomen dat ‘t Ven snel langszij kwam. Vanaf dat moment domineerde wij de wedstrijd en na enkele kansjes was het Mijke die in de 25e minuut met een overweldigende pass Joni de diepte instuurde. Uiterst beheerst deed Joni wat van haar werd verwacht en scoorde 2-0. Amper 4 minuten later was de score uitgebouwd tot 4-0 door schitterend samenspel en respectievelijk doelpunten van Chloë en Esmée.
Op slag van rust wist Vera via binnenkant paal het doel nogmaals te vinden en gingen we voldaan de rust in.

Na een heerlijke kopje thee te hebben gedronken, en ook dat is nieuw, begonnen we heerlijk ontspannen aan de 2e helft. Na amper 2 minuten voetballen diende er zich n kans aan maar helaas schoot Mijke de bal in het zijnet. ‘t Ven schrok van deze snelle aktie en men ging met man en macht verdedigen. Door een handsbal werd Irene beloond met n strafschop die Jade, zoals zo vaak op de training geoefend, laag in de hoek binnenschoot. Doordat ‘t Ven bleef verdedigen schoof onze achterhoede op naar voren en was het Yasemin die na een mooie kapbeweging raak schoot en weer 5 minuten later Floor de bal hoog voorbij de keeper schoot. Door een verkeerde uittrap van de keeper was het Diewertje die de stand in de laatste minuut op 9-0 bracht.

Al met al een super mooie wedstrijd en een héél solide team. Het samenspel was goed en het leek dan ook alsof alle meiden al jaren met elkaar voetbalden. Zeker ook de complimenten aan de nieuwe speelsters die een aanwinst zijn voor het “ oude “ team.
Een mooiere start met dit team hadden we ons niet voor kunnen stellen en ik kijk dan al met smart uit naar volgende week zaterdag de uitwedstrijd tegen Bieslo.

Zeker ook een pluim aan de “ oude “ en “ nieuwe “ supporters die als het ware ook een leuk team vormen. Men zou haast denken, “ wat kan er nu nog misgaan “.

Met sportieve groeten,

L.M.T.