Sportclub Irene MO15-1 – Bieslo MO15-1 (4 – 1)

17 november 2018

Vandaag moesten we tegen de nummer 2, Bieslo. Altijd een lastige tegenstander waar we van moesten winnen, wilden we uitzicht op het kampioensschap blijven houden.

Na een fel begin was het toch Bieslo die de eerste kans kreeg maar de geweldig keepende Anne wist met een knappe actie te voorkomen dat Bieslo de leiding nam. We lieten ons hierdoor niet van de kaart brengen en mondjes aan groeiden we in het spel. We speelden goed samen en de aanwezige supporters van zowel Sportclub Irene als Bieslo werden getrakteerd op een leuke pot voetbal. Kansen waren er voor beide teams over en weer, maar waren het uiteindelijk toch de “ Onzen “ die na een geweldige aktie van Sterre op Mijke de score wisten te openen. 1-0 . Het spel werd hierna iets feller ( maar met respect voor elkaar ) en ondanks ons zéér goed samenspel had Bieslo toch iets meer overwicht. Tevreden gingen we de rust in en de meesten hadden wel zin in n kopje thee en dat hadden ze ook zeker verdiend.

Na de rust verving reserve keepster Lotte de sterk keepende Anne ( elders verplichtingen ).
Een strakke uittrap van Lotte op Diewertje en de aktie hierop van Yasmin en Vera werd door de keepster van Bieslo echter een halt toegeroepen. Deze snelle aktie gaf ons extra vetrouwen en het spel speelde zich dan ook voornamelijk af op de helft van Bieslo.
Kansen waren er met momenten en in de 48e minuut werd Mijke in een verhitte strijd in het strafschopgebied onderuit gehaald. De goed fluitende scheidsrechter kon niet anders dan n strafschop geven. Jade verzilverde de strafschop en met nog ruim 20 minuten spelen zaten we toch iets steviger in het zadel.

Nadat de aftrap was genomen en de gedrevenheid van Bieslo om toch snel aansluiting te vinden was het slechts 3 minuten later 2-1. Een loeihard schot op de paal belandde via het gezicht van Lotte in de touwen.
Met nog 15 minuten te spelen en toch nog wel “ billenknijpen “ op een goede afloop was het Diewertje die op aangeven van Mijke beheerst de 3-1 scoorde. Het leek wel of Bieslo was gebroken. Kansen stapelde zich voor ons op maar de sterk keepende keepster van Bieslo wist erger te voorkomen. Uiteindelijk was het Vera die 3 minuten voor tijd de eindstand naar 4-1 tilde.

Al met al een hele leuke pot voetbal van beide team die wilde voetballen.
Complimenten aan Wouter ( trainer Bieslo ) die met een minimaal aantal meiden een geweldig en gedreven team heeft.

Volgende week staat de wedstrijd tegen Merefeldia op het programma. Een tegenstander die al vanaf september 2016 samenspeelt. Spelen we zoals we vandaag hebben gespeeld zijn we zeker niet kansloos. Kom op meiden.

Met sportieve groeten

L.M.T