Sparta ’18 MO15-1 – Sportclub Irene MO15-1 (1 – 1)

15 september 2018

Vandaag reisden we af naar het “ Ezeleriëk “ in Sevenum.

Voor ons een geheel nieuwe tegenstander en volgens een vaste supporter, die onlangs bij Sparta was gaan kijken, zou het geen gemakkelijke wedstrijd worden. Bovendien zou de wedstrijd ook nog eens op kunstgras worden gespeeld waar we toch al enigszins moeite mee hebben.

Nadat het fluitsignaal werd gegeven begonnen we zoals elke week vol goede moed aan de wedstrijd. In tegenstelling tot Irene moest Sparta winnen om zich te plaatsen voor de volgende bekerronde.

Sparta begon dus meteen “ agressief “ aan de wedstrijd en dat resulteerde al in de eerste minuut in een kans voor hun. Geschrokken van deze aktie raakten we toch enigszins van slag en dat was dan ook zeker terug te zien in ons spel. We namen niet de juiste posities in en speelden als n kip zonder kop. Slechts een kansje hadden we in de eerste helft dankzij een 1-2tje tussen Mijke en Vera.
Het was dan ook te danken aan de verdediging dat we de rust in gingen met gelijke stand.

Na de rust kregen we wat meer grip op de wedstrijd en was het mede door goed coach werk dat we het spel gingen domineren. Na amper 5 minuten spelen was het de vrijkomende Mijke die voorlangs schoot en Sterre die na goed samenspel op de grens van buitenspel stond. Toch was het Sparta die halverwege de 2e helft op voorsprong kwam. Slechts enkele minuten later was het Vera die met een solo aktie de stand weer gelijk trok. Dankzij de betere conditie van onze meiden kregen we nog een aantal kansjes waarvan de beste in de laatste minuut. Vera schoot na een steekpass van Mijke op de lat en in de rebound wist Diewertje het helaas niet af te maken.

Al met al een redelijke wedstrijd waarbij de uitslag toch wel terecht is.
We zijn een ronde verder in de bekercompetitie en als nieuwkomer in de MO 15 een resultaat waar we trots op mogen zijn.

Volgende week staat de eerste competitie tegen SJVV ( Deurne ) op het programma.
We zullen zien.

Met sportieve groeten,