Merefeldia MO15-1 – Sportclub Irene MO15-1 (1 – 5)

24 november 2018

Vandaag speelden reisden we af naar Pinnelandj ( Nederweert ) waar de wedstrijd tegen
Merefeldia op het programma stond. De vooruitzichten op het kampioensschap zijn goed maar met nog 3 wedstrijden te gaan nog geen vanzelfsprekendheid.

Nadat door de scheidsrechter de spelerspassen waren gecontroleerd konden we aan de wedstrijd beginnen. De meiden namen hun posities in en er werd door beide teams fel gestreden om elke bal. Het verbaasde mij dan ook dat Merefeldia slechts in de middemoot staat. Het spel was leuk om te zien en kansen waren er over en weer maar was het Vera die al na 4 minuten de bal achter de keepster neerlegde. De bal werd op de middenstip gelegd en nog napratende over de goal was het Merefeldia die de stand weer gelijk trok.
Merefeldia voelde zich gesterkt hierdoor maar met een licht overwicht scoorde Vera
20 minuten voor rust de 1-2. De trainer van Merefeldia liet ons weten dat onze direkte kanshebber op het kampioensschap Fc Oda tegen FCV met 1-4 voor stond. Een kampioensschap zat er vandaag dus niet in voor onze meiden.

Tijdens de rust werd er nog een stevige peptalk gehouden en gingen we zelfverzekerd weer het veld op. De druk werd stevig opgevoerd maar door de regen was het soms lastig de bal goed onder controle te krijgen. Na een geweldige voorzet van Vera was het Diewertje die
reeds na amper 10 minuten spelen de bal op de slof nam en keihard de bal achter de keepster schoot ( 1-3 ) en weer 3 minuten later was het Joni die uiteindelijk de genadeklap uitdeelde aan het sterk spelende Merefeldia. Tot slot was het wederom Vera die een kwartier voor tijd de eindstand besliste op 1-5.

Al met al weer een leuke pot voetbal om te zien en een pittige tegenstander. Helaas vandaag geen kampioen maar des te leuker om volgende week thuis tegen GKC het kampioensschap te verzilveren.

Wens ik jullie allemaal een fijn weekend toe en hopelijk tot ziens bij de kampioenswedstrijd thuis bij de TRICOLORES.

Met sportieve groeten,

L.M.T.