FCV MO15-1 – Sportclub Irene MO15-1 (0 – 7)

13 oktober 2018

Het weer was prachtig. Ondanks dat we maar met 13 waren gingen we vol goede moed de wedstrijd in. Binnen 6 minuten kreeg Chloë een bal van achteruit speelde zee en speelster van FCV voorbij en schoot ze vanaf randje 16 meter de bal hoog over de keepster in de goal. 0-1. Na deze voorsprong waren er wel aanvallen richting de goal van FCV maar kwamen we niet tot echte doelkansen. Welk on Vera 2 maal richting goal schieten maar helaas belandde die naast de goal. In de 23e minuut kon Vera raak schieten na een corner van Chloë. 0-2. Vera kreeg nog een kop kans maar miste helaas.

Verdedigend moesten we soms ook aan de bak en onze keepster moest zelfs een keer ingrijpen. Even later was het rust, waarin de trainer aangaf dat ze de tegenstander vast moesten zetten op eigen helft. Direct in de tweede helft werd dit door de dames ten uitvoer gebracht en kwam de tegenstander nog nauwelijks op onze helft.

Vrij snel in de tweede helft kon Chloë via rechtsbuiten opstomen, twee verdedigsters uitspelen en een mooie pass geven naar het midden waar Joni koelbloedig afwerkte. 0-3.
Snel gevolgd door de 0-4 van Esmee die kon inschieten vanuit het middenveld. Even later volgde de 0-5 van Alissa die op aangeven van Joni met een mooi schot rechts boven in de hoek scoorde.

Er volgde nog een aantal kansen waarbij vooral Joni en Chloë zeer actief waren maar helaas niet scoorde. Toch scoorde Joni nog een tweede keer na een mooie voorzet van Esmee vanaf de zijkant 0-6. Nadat de moe gestreden Chloë was vervangen door Vera scoorde deze nog de 0-7 na een goede eigen fysieke inzet. Dit was de uiteindelijke eindstand na een pracht gespeelde wedstrijd.

Top dames !!

Met sportieve groet,