FC Oda MO15-1 – Sportclub Irene MO15-1 (3 – 5)

29 september 2018

Vandaag reisden we af naar Weert waar we het moesten opnemen tegen een voor ons wederom onbekende tegenstander. Na enig research op het internet zou het een tegenstander zijn die toch wel bekend stond als niet gemakkelijk.

De massaal meegereisde supporters, waaronder een nieuw gezicht Hennie Schoolmeesters, wilden we zeker niet teleurstellen dus er was werk aan de winkel.

Na een gedegen warming-up werd de opstelling bekendgemaakt en voordat we aan de wedstrijd begonnen werd er 1 minuut stil gestaan ter nagedachtenis en eerbetoon aan Martin Kanu. Een jong talentvol spelertje van onze club die op 6 jarige leeftijd is overleden.

Nadat het fluitsignaal werd gegeven namen de meiden hun posities in en werd om elke bal fel gevochten. Op vele fronten waren we heer en meester en was het Vera die na een geweldige solo al na 5 minuten menig tegenstander haar hielen liet zien en de bal met een geweldig schot de touwen inschoot 0-1. De bal werd snel op de stip gelegd in de hoop dat onze meiden niet allert zouden zijn. Niets was echter minder waar. De akties volgde zich in hoog tempo op en was het Vera en Diewertje die de stand in de eerste 10 minuten helaas niet verder wisten uit te bouwen. Tegen alle verhoudingen in was het Oda die, een klein moment van onachtzaamheid, en een iets te ver uitkomende keepster meteen afstrafte en de stand op gelijke hoogte bracht. Totaal niet onder de indruk van deze tegengoal was het Vera, die samen met Esmee, Jade en Diewertje slechts een minuut later weer Irene op voorsprong zette. Het tempo werd verhoogd en kansen bleven zich aandienen maar werden helaas niet verzilverd. Zo was het Chloë die nog voorlangs schoot en een afstandsschot van Esmee die werd gestopt. 10 minuten voor tijd was de combinatie Jade, Joni en wederom Vera die een hattrick op haar naam mocht schrijven. Op slag van rust was het Jade die met een corner Mijke bediende en de 1-4 aantekende. Een schitterende 1e helft met héél veel mooie momenten en goed samenspel.

Zelfverzekerd begonnen we aan de 2e helft en dat was meteen onze valkuil. Duells werden minder pittig uitgevochten en kleine foutjes werden alsmaar groter. Dit resulteerde al na 5 minuten spelen in een riante kans voor Oda maar de bal ging net voorlangs. Spelers namen verkeerde posities in, maar gelukkig was het Joni die na 15 minuten spelen na een super geweldige “ solo-tour “ wist te scoren. Gevolgd op deze aktie en uitzinnig van vreugde, trakteerde Joni het publiek ook nog eens op een 3 dubbele “ flikflak “ ( lees: een aantal achterwaartse salto’s achterelkaar ). De stand was 1-5 en dus kon er weinig meer gebeuren moet men weer hebben gedacht. Helaas niets was minder waar en met nog 20 minuten te spelen werd dit voor de leiders en supporters echt “ billenknijpen “. We stonden apatisch op het veld en Oda had het gevoel dat ze misschien ondanks deze stand toch nog op gelijke hoogte konden komen. Binnen 6 minuten werd de stand teruggebracht tot 3-5 en we moesten nog 7 minuten. Uiteindelijk hielden we stand maar het schilde toch niet veel.

Al met al een slechte 2e helft en met een tegenstander als Sparta ’18 in het vooruitzicht wordt het een zware opgave.
Toch wens ik iedereen een fijn weekend en laten we hopen dat met name de 2e helft een incident is. Irene kan beter. Veel beter.

Met sportieve groeten,

L.M.T.