FC Oda MO15-1 – Sportclub Irene MO15-1 (0-7)

30 maart 2019 Bekerduel tegen Oda 8e finale

Even vandaag een korte onderbreking van het voetbal in de 1e klasse en niet zo ver rijden gelukkig. Deze tegenstander hadden we in het najaar al eens gehad en wij hadden ervan gewonnen. Toch moeten we waken voor onderschatting. De trainersstaf had weer een sterk team opgesteld en dat was wel te merken. We konden direct druk zetten op de verdediging van Oda. Dit resulteerde al direct na 5 min in een kans voor Vera, die toen nog via de keeper overschoot. In de 8e minuut brak Vera alweer door na een mooi gegeven bal en ze kon alleen op de keeper af. Ze schoot nu de bal strak langs de keeper, 0-1. Hierna volgde een klein offensief van onze kant. En na 15 min kwam Vera weer vrij. Zij passte naar Chloë, die weer terug gaf en Vera kon op goal schieten. Echter de bal belandde op de lat, waarna Chloë in de rebound raak tikte, 0-2. Weer even later snelde Vera op links langs de verdediging en gaf voor op Diewertje, die niet direct kon schieten, maar wel Chloë met een bal op de lat naar haar inzet. Toen kreeg Oda hun enige echte kans, echter Anne pareerde met de voet. Voor de rest hield onze verdediging het wel allemaal in bedwang. Ze moesten wel eens terug bij een uitbraak van Oda maar meestal hoefde onze keepster niet in actie te komen. Hierop volgde weer een aanval van ons, waarbij Vera voorlangs schoot. Bij een corner konden we de bal helaas net niet binnen tikken. En even later had ook Joni een goede kans na een voorzet van Vera.

Rust en de trainers zal het team wel gecomplimenteerd hebben voor het goede spel, nu alleen de kansen beter benutten. En dat gebeurde direct in de 2e helft. Zo snel dat de verslaggever nog niet op tijd terug was uit de koffiepauze. Vera gaf voor vanaf links en de ingewisselde Mijke kon in het centrum binnen tikken, 0-3. Erna volgde in de 6e minuut van de 2e helft een mooie diepe bal op Chloë die op de keeper af kon, maar haar schot in de korte hoek kon door de keepster van Oda gekeerd worden. Bij een 2e uitbraak op rechts van Chloë, leverde haar voorzet verder niks op. Dan was er een uitbraak door het midden, pass van Esmee op Vera en ondanks flinke duw in de rug kon Vera de bal langs de keepster schuiven, 0-4. De bal wordt dan naar voren gegeven, Sterre pikt hem op en geeft door aan Vera, 0-5. Vanaf rechts volgt een voorzet van Chloë op Sterre, de bal schiet door naar Vera, maar er volgt niks hierop. Erna kan Vera op links weer eens uitbreken. Ze komt op de keepster af en schiet op goal, 0-6.

Hierna volgde nog een aantal kansen: een schot van Vera langs, een vrije trap van Mijke over, Sterre krijgt nog een flinke kans maar haar schot is te zacht en wordt gekeerd en als in de kluts na een corner gaat een bal over het doel. Eindstand 0-6, of zoals op het wedstrijdformulier staat 0-7. Die laatste goal is dan ook van alle meiden die niet hebben gescoord vandaag maar wel supergoed hebben gevoetbald en gewerkt. Top meiden en nu op naar de laatste 8.

Met sportieve groeten,
M.E.