Boekel MO15-1 – Sportclub Irene MO15-1 (3-0)

23 maart 2019

De derde wedstrijd in de 1e klasse staat voor onze MO-15 dames Irene in de planning. Na een grote overwinning was er ook een flinke nederlaag in de eerste wedstrijden, dus nu weer met de voeten goed op de grond flink aan de bak voor deze tegenstander uit Boekel. Na een klein uurtje rijden waren we daar en konden we beginnen met een goede warming-up. Echter toen we het wedstrijdveld zagen schrokken we wel een beetje, het leek een aardappelveld met veel reliëf. Het goed overspelen bleek dan ook erg lastig. De tegenstander stond ook niet direct in de planning als makkelijk (3e nu). We begonnen wel wat voorzichtiger aan de wedstrijd. Dit bleek ons wel een beetje op te breken, want de tegenstander werd steeds feller. Gelukkig was onze verdediging wel goed begonnen. De meeste druk kwam wel van de tegenstander maar samen met onze keepster Anne bleef het bij een klein aantal kansen, die wel goed onschadelijk werden gemaakt. Zelf konden we helaas geen of bijna geen potten breken. Het middenveld werd gemakkelijk overlopen en onze aanvallers werden dan ook niet bereikt. Echte kansen kregen we dus niet.

Rust en hopelijk konden wij hierna de tegenstander nu eens onder druk zetten. Echter vrij snel na de rust ging het juist fout. Hun buitenspeler kreeg op links de bal en trok naar binnen en schoot randje 16 de bal met een krul over Anne in de rechter kruising, 1-0. Een erg mooie goal waar Anne net niet bij kon. Door deze goal waren we duidelijk even van slag. Want bij een volgende aanval van Boekoel werd hen door onze verdedigers en zelfs de keepster geen strobreed in de weg gelegd en rolde de 2-0 de goal in. Gelukkig pikte we het toch op en Joni, die zo wie zo een goede wedstrijd speelde, kreeg een mooie kans, na een goede rush van haar over het veld links kon ze net door de keepster van hen gestopt worden helaas. De uitbraak was een goal waardig geweest. Echter volgde hierop een aanval van hun meiden en ze konden op rechts door breken omdat we niet goed stonden te storen en ook Anne kon de bal niet keren, 3-0. Hierna bleven we nu wel doorwerken. Zo kreeg Vera nog een kans nadat ze zich door de verdediging gewurmd had. Chloë kon op rechts na een goede loopactie een mooie voorzet afgeven, die helaas in het centrum werd gemist. Maar de grootste kans was echter voor Yasmine die na een combinatie met Joni op goal afstormde maar helaas vrijstaand voor de keepster te wild overschoot. De Meiden van Boekoel kregen ook nog een paar kansjes maar die konden we nu wel onschadelijk maken. Eindstand 3-0 en helaas weer verloren, hoewel we nu wel minimaal een goaltje hadden verdiend. Dan maar de volgende wedstrijd vol aan de bak om weer een wedstrijd te winnen.

Met sportieve groeten,
M.E.