Berghem MO15-1 – Sportclub Irene MO15-1 (1-7)

9 februari 2019

Nadat we als nieuwkomer bij de MO 15 najaarskampioen 2018 zijn geworden, maakten we vandaag als nieuwkomer onze opwachting in de 1 e klasse. Dit betekent dat we verder moeten reizen dan we gewend zijn maar zou het voetballen wel leuker moeten maken.

Om 11:45 uur werd er bij de Bakenbos verzameld om vervolgens richting Berghem, een klein dorpje in de buurt van Oss, te rijden. Na een mooi ritje van een uur moesten we toch even de beentjes strekken en dus gingen we maar meteen warmlopen.

Terug in de kleedkamer werd de opstelling besproken en met een lichte spanning op het gezicht liepen we naar het veld. We wisten wat ons te doen stond en dat was winnen.
Vanaf het begin domineerde we het spel en na amper 5 minuten spelen was het Vera die alleen voor de keepster kwam. Koel en uiterst beheerst gaf ze een visitekaartje af en stond de stand op 0-1. Doordat we al zo snel op voorsprong kwamen crëerden we rust en hadden we alle tijd om de zwakheden van de tegenstander te leren kennen. 15 minuten na de eerste goal was het wederom Vera die alleen voor de keepster stond alleen nu was deze een sta -in -de-weg maar dankzij de mee opkomende Chloë werd het alsnog 0-2. Slechts enkele minuten later herhaalde zich hetzelfde tafereel alleen nu was het Jade die 0-3 scoorde.
De meegereisde supporters waren uitzinnig van vreugde want wie had gedacht dat we al binnen 25 minuten op een 0-3 voorsprong zouden staan. Een snelle tegenaanval in de 30e minuut bracht de stand op 1-3. Nog nagenietend van deze aktie werd door ons de aftrap snel genomen en stoomden we weer op richting het vijandelijke doel. Een corner genomen door Yasmine en een tikkie van Jade bracht de stand in dezelfde minuut op 1-4 en op slag van rust was het wederom Jade die met een afstandsschot de stand op 1-5 zette.

Opgetogen begonnen we aan de 2e helft, en hadden we in de 1e helft toch wel wat last van de wind, was de wind nu in het kwadraat toegenomen. Het duurde mede hierdoor nog 20 minuten voordat de score verder uitgebouwd kon worden. Een snoeihard schot van Vera tussen de verdedigers door, belandde zoals zo vaak geoefend op de training, onhoudbaar in de hoek en slechts 1 minuut later was het Jade die uiteindelijk de eindstand op 1-7 aantikte.

Een héél mooi resultaat voor een eerste wedstrijd in de 1e klasse en een tevreden trainer, leiders en supporters.

Aankomende zaterdag spelen we thuis tegen HVCH uit Heesch. Een doorgewinterd team die al sinds september 2016 in de 1e klasse speelt en de nodige ervaring heeft. Met slechts 8 verloren wedstrijden uit 60 wedstrijden zeker een goede staat van dienst en geen gemakkelijke tegenstander. We zullen zien.

Met sportieve groeten,

L.M.T.