Vianen Vooruit MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 ( 0-3 )

De kaarten zijn geschud

Zaterdag 10 december 2016

Vandaag is het dan zo ver; nadat we sinds vorige week zaterdag met 3 teams een gedeelde 1e plaats bezette wordt vandaag min of meer beslist wie de najaarskampioen 2016-2017 gaat worden. SSS’18, de nr 2, speelt tegen Juliana Mill, de nr 9 op de ranglijst, en Irene, de nr 1 speelt tegen Vianen Vooruit, de nr 3. Beide teams zullen vandaag dan ook erg aan elkaar gewaagd zijn. Maar goed we verzamelde ons om 09:45 uur bij Irene en wat mij erg verbaasde was dat de meiden ontspannen oogde. Het hele team straalde rust uit en het leek net alsof het lot voor Vianen al was bezegeld. Rond de klok van 10:00 uur reden we via de inmiddels zéér bekende route richting het 1250 inwoners tellende dorpje. Aangekomen bij het zéér mooie sportcomplex zagen we dat de tegenstander heel wat supporters hadden meegenomen. Dat hield dus in dat we stevig aan de bak moesten maar onze meiden bleven cool. Na mijn mening TE cool zelfs. Na een rustige warming-up werd de opstelling bekend gemaakt en werd de tactiek besproken. Al met al weinig verrassends want we gingen spelen zoals in de laatste 2 wedstrijden. Nadat Vianen de aftrap had genomen gingen de meiden, zoals afgesproken, meteen in de aanval wat in de 2e minuut resulteerde in een kans voor Diewertje, maar helaas de bal ging voorlangs. Weer was het Diewertje die 4 minuten later na een assist van Lotte een riante kans kreeg maar de bal deze keer in de armen van de keepster schoot. De toon was gezet en Vianen kwam amper tot goed spel. Irene was heer en meester op het veld en onze keepster Guus hoefde dan ook welgeteld 2 keer in aktie te komen in de 1e helft. In de 9e minuut werd er door Jill een corner geforceerd die snel door Lotte werd genomen. De bal kwam bij de mee naar voren komende Marieke terecht die op haar beurt een strakke pass gaf op Jade. De inmiddels vrijlopende Lotte werd door Jade aangespeeld en met een ferme trap op de keepster belandde de bal uiteindelijk tegen het net. 0-1. Nadat Vianen in de 16e minuut op de helft van Irene kwam moest Guus voor een eerste keer echt in aktie komen. Na een schitterende redding van Guus gevolgd door een geweldige uittrap bereikte de bal Jade die met een geweldig afstandschot van 25 meter de keepster middels een lob verrassend passeerde. Een wereldgoal 0-2. De vele goede akties die Irene liet zien waren fenominaal en Vianen moest alle zeilen bijstellen om in de eerste helft al niet op behoorlijke achterstand te staan. Al met al gingen we met 0-2 de rust in. Nadat de meiden wat hadden gedronken en vol lof werden toegesproken begonnen we met veel zelfvertrouwen aan de 2e helft. Irene begon met de aftrap en in een hoog tempo werd de ene goede aktie met de andere afgewisseld. Fysiek was Irene de veel betere ploeg maar Vianen liet zich zeker niet wegzetten en hun verdediging stond dan ook als een blok. In de 10e minuut werd Vianen middels een corner nog gevaarlijk. Dit was dan ook de enige kans die werd gecreeerd. 5 minuten voor tijd was het Lotte die door samenspel van Sterretje en Jade de eindstand besliste op 0-3. Dit was een wedstrijd die we moesten winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Vianen is de aansluiting verloren en bij het schrijven van dit artikel heeft SSS ’18 de wedstrijd tegen Mill ( onze laatste tegenstander ) met 1-7 gewonnen. Komende zaterdag kunnen wij bij winst tegen Mill kampioen worden en de meiden zijn er zeker op gebrand om dit te kampioenschap binnen te halen. Laten we hopen dat iedereen die dit leest zaterdag a.s komt kijken en de meiden aan wil komen moedigen. Tot zaterdag.