Vianen Vooruit HBV MO13-2 – Sportclub Irene MO13-1 (1-7)

21 februari 2018 bekerwedstrijd

Vandaag verzamelde we ons om 18:00 uur bij de Bakenbos om eindelijk de bekerwedstrijd te kunnen spelen in Beers. Het was erg koud maar gelukkig wel droog en de meiden hadden er zin in.

Sinds het begin van de competitie hebben we nog geen enkele wedstrijd verloren en we waren zeker niet van plan om tegen deze toch lastige tegenstander ( seizoen 2016-2017 ) uit het bekertoornooi
“ getrapt “ te worden.

Enfin, om 19:30 uur begonnen we aan de wedstrijd en eerlijkheidshalve, was het een tegenstander met pit. Nadat de eerste paar minuten het spel werd gedomineerd door de thuisclub was het spelverdeler Jade die na 5 minuten de score opende. Dit bracht rust in het team en dit was goed te merken aan het samenspel. De bal werd goed rondgespeeld en 2 minuten na de openingstreffer was het onze linksback Floor die middels 2 panna’s met een snoeihard afstandsschot net over schoot.

Om onze conditie te sparen werd er veel rondgespeeld en was het Alissa die in de 20e minuut doorbrak en de voorsprong wist uit te bouwen tot 2-0 en weer 2 minuten later was het Jade die de lat trof. Hierop schakelde we een tandje terug waardoor de thuisclub het doel richting Irene regelmatig wist te vinden. Dankzij onze sterke verdediging en een goed keepende Lotte kon de thuisclub geen vuist maken. 2 minuten voor rust was het Diewertje die binnenkant paal trof.

Met een ruststand van 0-3 en complimenten aan het hele team, begonnen we zelfverzekerd aan de 2e helft.

Na 10 minuten spelen was het Joni die op aangeven van Icky de score uitbouwde tot 0-4 en weer 3 minuten later was het Sterre die de keeper passeerde.
Na een slechte terugspeelbal op Lotte was het Vianen die de stand terugbracht tot 1-5.
Uiteindelijk was het Joni die in de 27e en laatste minuut de eindstand besliste op 1-7.

Spelers, trainer, leiders en onze vaste supporters konden terugkijken op een mooie wedstrijd.
We zijn een ronde verder en nu maar afwachten wie de volgende tegenstander wordt.

Met sportieve groeten,

L.M.T