SVC 2000 MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (3-15)

2 September 2017

SVC 2000 MO 13-1 Sportclub Irene MO 13-1 3-15

Zaterdag was het dan zover, onze eerste bekerwedstrijd van het nieuwe seizoen.
Om half tien hadden we ons verzameld bij Sportclub Irene en gingen we, nadat we vorig seizoen steeds in Brabant voetbalden, nu eens de andere kant op naar het midden van onze provincie. Een nieuwe weg om te rijden, nieuwe tegenstanders en een aantal nieuwe teamleden.

Nadat we aankwamen op het sportcomplex gingen de meiden zich omkleden en inspecteerde de leiders het speelveld. Oeps het was ff schrikken; het veld liep af en 1 van de leiders dacht zelfs dat de goal aan de ene kant hoger was dan aan de andere kant, maar goed we hadden zin om te voetballen en hadden besloten om er maar eens stevig de schouders eronder te zetten.De gegevens werden gecontroleerd en de wedstrijd kon beginnen.

De tegenstander wilde meteen druk zetten en ging meteen op jacht naar de 1-0 echter deze stuitte op de nieuwkomer Alissa die vervolgens de bal passte naar Sterre. De inmiddels vrijgelopen Diewertje werd aangespeeld en schoot de bal voorlangs. Nadat de tegenstander weer koers zette richting Irene doel was het ditmaal Jikke waar men niet omheen kon. Jikke onderschepte de bal en met een schitterende pass op Sterre en een één twéétje met Diewertje was het laatst genoemde die in de tweede minuut de score opende. 0-1.
De toon was gezet. De hunkering naar meer was voelbaar en in de vierde minuut was het Diewertje die de paal trof en weer een minuut later was het Jade die het één twéétje in gang zette tussen Diewertje en Sterre echter de bal ging voorlangs. Na een uitgooi van onze nieuwe keepster Lotte werd een drie-tje opgezet tussen Jikke-Alissa en Sterre waarbij laatsgenoemde de bal in de zesde minuut voorbij de keepster schoot. 0-2. Duidelijk zichtbaar aangeslagen werd de tegenstander wakkergeschud en ging men toch feller de duels aan en was het aan Floor en onze stopper Marieke te danken dat na pittige duels een tegengoal werd voorkomen. Na enkele felle duels, die telkens in het voordeel van ons werden beslecht, was het nieuwkomer Joni die in de twaalfde minuut de stand op 0-3 zette. Drie minuten later was het Floor die na een één tweetje met Jenna de bal voorzette op Joni en wéér trof Joni doel. 0-4. De ene aktie na de andere volgde elkaar snel op en er was duidelijk te zien dat er een solide team op het veld stond. Na respectievelijk 17 en 19 minuten voetballen waren het Sterre en Diewertje die de score optilde naar 0-6. De schrik sloeg toe toen in de
24. minuut Alissa werd getackeld en geblesseerd het veld moest verlaten. De snel genomen vrije trap door Jenna en het één tweetje tussen Sterre en Diewertje zorgde er in de 25. minuut voor dat wederom Joni de bal snoeihard in de kruising schoot; een goal van wereldformaat. 0-7 en dit was tevens de ruststand.

Na tien minuten pauze begonnen we aan de tweede helft en meteen was het de tegenstander die met een schitterende lob in de 34. minuut Lotte verrastte 1-7.
Irene werd nog allerter en was het Joni die in de 39. en 40. minuut respectievelijk
de 1-8 en 1-9 op het scorebord zette. Met nog twintig minuten te spelen werd al snel duidelijk dat we met dubbele cijfers deze wedstrijd gingen winnen. De solide verdediging liet weinig ruimte voor de tegenstander ware het niet dat ze Lotte toch nog tweemaal wisten te passeren. Door het goede samenspel van het hele team en de mooie akties werd de uitslag door Diewertje op 3-15 gezet.

De leiders en meegereisde supporters konden terugzien op een super eerste bekerwedstrijd en gingen we moe maar voldaan huiswaarts.

Met sportieve groeten,

L.M.T.