SVC 2000 MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (0–12)

Wie – o – Wie??

15 november 2017

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen SVC 2000 op het programma. Een tegenstander die zeker in het begin van de wedstrijd enig weerstand biedt en een club waar je altijd hartelijk wordt ontvangen.

Enfin, om 18:00 uur was het verzamelen bij de Bakenbos om 10 minuten later naar het zuiden aft e reizen richting Roermond. De temperatuur was goed en de meiden hadden er dan ook zin in; zeker na de winst afgelopen zaterdag tegen Slekker Boys. Winst zou betekenen, 3 punten voorsprong en
1 wedstrijd minder gespeeld dan concurrent Slekker Boys.
Een geweldig vooruitzicht richting het kampioensschap, maar goed er zou toch eerst gewonnen moeten worden.

Zo gezegd zo gedaan. Er werd met de wedstrijd begonnen en er werd meteen druk gezet richting het doel van SVC 2000. Vanaf de aftrap was het Floor die de bal breed speelde op Sterre , die met een lange pass Diewertje aanspeelde en zo was het al na 1 minuut raak. Nog in euforie stemming was het SVC 2000 die snel de aftrap nam en dankzij een oplettende Marieke werd een snelle gelijkmaker voorkomen. De bal werd via Jikke, Alissa en Jade rondgespeeld en met een pass op wederom Diewertje was het na 5 minuten spelen 0-2. Het spel verliep zoals verwacht en iedereen straalde rust uit. De ene aktie na de andere volgde en in de 9e minuut was het weer Diewertje die een voorzet van Alissa de touwen in joeg. En zo was het na nog geen 10 minuten spelen al 0-3. Er werd wat gas teruggenomen en zo gaven we SVC 2000 ook de ruimte om in het spel te komen. Na twee kansen onbenut te hebben gelaten door SVC 2000 werd in de 23e minuut een verdedigingsfout door Floor afgestraft en meedogenloos bracht zij de ruststand tot een welverdiende 0-4.

Doordat het toch tamelijk fris begon te worden lieten de meegereisde supporters meer van zich horen en werd het speltempo behoorlijk opgevoerd. Na slechts 2 minuten voetballen was het onze wervelwind Joni, door een geweldige samenspel met Jenna, die de score verder wist uit te bouwen naar 0-5. Doordat het tempo werd opgevoerd en we slordig waren in de afwerking duurde het nog bijna 10 minuten voordat Diewertje weer tot score kwam. De tegenstander werd moe en het tempo werd wat opgevoerd. Nadat Diewertje ( 0-6 ) had gescoord was het weer Floor die 1 minuut later de stand verder opvoerde. De verdediging werd net als zaterdag j.l naar het midden doorgeschoven en dit wierp na 5 minuten rijkelijk zijn vruchten af. Was het Joni die na een samenspel met Sterre de 0-8 scoorde, was het Diewertje tot tweemaal toe die in drie minuten tijd met een hakje à la Luuk de Jong de stand dubbele cijfers deed schrijven. Met nog 5 minuten op de klok was het Joni en Jade die uiteindelijk zorgde voor de eindstand 0-12.

Weer een geweldige wedstrijd waarbij het kampioenschap weer een stapje dichterbij is gekomen.
Met nog 3 wedstrijden te gaan en een voorsprong van 3 punten spelen we zaterdag aanstaande uit tegen het niet al te sterke GKC. Hier moeten we 3 punten mee naar huis nemen omdat op woensdag 22 november onze inhaalwedstrijd uit tegen Slekker Boys wordt gespeeld. Dit zal ongetwijfeld in deze poule de strijd der Titanen worden.

Voor de vaste lezers onder ons; soms lijkt het net alsof er een aantal spelers bij zijn die er met kop en schouder boven uitsteken echter niets is minder waar. MO 13 is een team die buitengewoon goed op elkaar zijn ingespeeld en elke speler is even belangrijk in deze spelersketting. Het is een hecht team die bereid is om MET elkaar en VOOR elkaar te werken en dat zie je ook terug op de trainingen. Trainer en leiders zijn dan ook supertrots dat ze het voorrecht hebben om met dit geweldig team te mogen werken.

Met sportieve groeten,

L.M.T.