Sportclub Irene MO13-1 – VIOS ’38 MO13-1 (9 – 1)

Aansluiting op koploper blijft

Zaterdag 8 oktober was het VIOS uit het Noord Brabantse Beugen die op bezoek kwam bij Irene. Om niet de aansluiting met de koploper te verliezen moesten we winnen en Carlo ( de vader van Jade ) deed er nog een schepje bovenop door een lekkere traktatie in het vooruitzicht te stellen. Maar goed de wedstrijd moest nog eerst gespeeld worden. Vanaf begin af aan wilde Irene druk zette maar was het toch VIOS die al in de derde minuut wist door te breken. Een oplettende Jikke blokte de aanval en VIOS kreeg zijn eerste corner. Ieder nam zijn positie in en door goed uitverdedigen van Floor en een geweldige pass op Sterretje werd de bal op Diewertje gespeeld. De inmiddels vrijgelopen Jade werd aangespeeld en met een hard schot op doel ging de bal maar net voorlangs. Na de uitgooi van de keepster van VIOS was het een oplettende Sterretje die de bal onderschepte en al na 4 minuten de bal snoeihard tegen de touwen aanwerkte. 1-0. Nog nagenietend van deze snelle voorsprong was het VIOS die weinig tijd wilde verliezen en richting het Irene-doel oprukte en was het Lotte die met een mooie redding de gelijkmaker wist te voorkomen. Na een solo-actie van Jade en een een twee-tje van Sterretje en Diewertje is het Diewertje die de bal in de 5e minuut tegen de lat schiet. Na een goed genomen corner van Jade is het Sterretje en Diewertje die het doel richting de tegenstander opzoeken en is het Diewertje die de bal in de 8e minuut in de linkse benedenhoek schiet. 2-0. Na een snel genomen aftrap is het toch weer VIOS die snel voor het doel van Irene weet te komen en is het een sterk spelende Marieke die de bal beheerst en gecontroleerd uit de gevarenzone weet te werken. Enkele minuten later is het Lotte die met een uittrap richting Jade samen met het solide middenveld Jill en Jasmin zorgt voor een nieuwe aanval. Er wordt een corner geforceerd die tot niets leidt totdat we in de 16e minuut hetzelfde te zien krijgen als in de 4e minuut en is het wederom een oplettende Sterretje die een slechte uitgooi van de keepster onderschept en 3-0 aantekend. Irene heeft nu de smaak te pakken en een volgende poging, slechts een minuut later, is het wederom Sterretje die na een mooie assist van Floor net langs schiet. Irene lijkt oppermachtig en de toeschouwers genieten zichtbaar van het spel. In de 20e minuut is het VIOS die de bal met een geweldig schot de kansloze Lotte passeert. 3-1. VIOS voert de druk op en is het slechts 5 minuten later weer VIOS die de toeschouwers doet nagelbijten. Gelukkig herstelt Irene goed en is het Jill die via Jikke, Jade de diepte instuurt. Een assist van Jade op de vrijgelopen Diewertje leidt in de 28e minuut en vlak voor rust respectievelijk voor 4-1 en 5-1. Toch wel enigszins opgelucht fluit de goed leidende scheidsrechter voor het rustsignaal. Na de rust trakteert Irene de toeschouwers op een mooi samenspel tussen Jasmin, Jill en Sterretje. Een schot van Sterretje wordt door de keepster tot corner gewerkt. De corner wordt door Jade ( wie anders ) snel genomen en belandt voor Diewertje die de bal in de 33e minuut in de touwen werkt. 6-1. De acties volgen elkaar nu snel op en is het Guusje die na een assist van Jill in de 36e minuut 7-1.aantekend. Irene is vastbesloten om deze wedstijd te willen winnen met dubbele cijfers. VIOS probeert er alles aan te doen om de schade te beperken en weet zelfs in de 39e minuut op de Irene helft te komen maar stuit hierbij op de sterke verdediging ( Marieke, Jikke en Floor ). 2 Minuten later is het weer VIOS die doorbreekt maar nu stuit op de goed uitkomende Lotte. Een snelle verre uittrap van Lotte zorgt dat Sterretje in de 41e minuut na een solo-actie de 8-1 scoort en weer 2 minuten later is het Diewertje die na een assist van Sterretje 9-1 op het scorebord zet. Met nog ruim een kwartier te spelen en de nodige overtredingen en blessures van beide teams is de rek er bij Irene uit. Geen dubbele cijfers maar wel een tevreden en voldaan gevoel. Irene houdt aansluiting op de koploper en volgende week is Bieslo uit de tegenstander. Nadat de meiden zich hadden verzameld in de kantine was het Carlo die de meiden trakteerde op heerlijke frietjes en een glaasje fris waar zichtbaar van werd genoten. Carlo nogmaals BEDANKT!