Sportclub Irene MO13-1 – Venhorst MO13-1 (6-1)

21 april 2018

Na het debacle van vorige week tegen Slekker Boys, stond vandaag de inhaal bekerwedstrijd
tegen Venhorst op het programma. Een team uit Brabant waar we nog nooit eerder tegen hebben gespeeld en dus niet weten wat ons te wachten staat. Gezien het feit dat dit de kwartfinale is zullen ze zeker ook goed zijn en zullen we dus aan de bak moeten.

Nadat we, in tegenstelling tot andere wedstrijden, pas om 12:00 uur hoefde te voetballen zou iedereen dus lekker uitgeslapen moeten zijn. Het weer was goed en de meiden hadden er zin in. Vanwege het mooie weer waren, zowel van Venhorst als van Irene veel supporters aanwezig.

Nadat klokslag 12:00 uur het fluitsignaal werd gegeven werd er meteen druk uitgeoefend.
Een samenspel tussen Jikke, Marieke en Jade leidde al vrij snel tot een schot van afstand door laatstgenoemde echter de lat voorkwam dat we al snel op voorsprong kwamen.

Gedurende de 1e helft bleek toch dat Venhorst sterker was en moesten we echt groeien in de wedstrijd. Het spel was in ieder geval beter dan vorige week en dat gaf toch wel vertrouwen. Na kansen over en weer was het door een goede aktie van Sterre op Diewertje die op slag van rust de 1-0 aantikte. Een zucht van verlichting was bij iedereen hoorbaar en voldaan gingen we de rust in. Tijdens de rust kreeg iedereen een compliment want het samenspel was goed en iedereen zette zich volledig in.

Gedurende de 2e helft bleek toch wel duidelijk dat we een maatje te groot waren voor onze tegenstander. Na ongeveer 5 minuten voetballen werd de score verder uitgbouwd. Een uitworp van Lotte op Jade en een pass op Joni zorgde ervoor dat Diewertje het kon
afmaken. 2-0. We groeide verder in de wedstrijd en na een schot van Sterre, die door de verdediging van richting werd veranderd, werd het 3-0. En weer 5 minuten later was het wederom Sterre die voor de 4-0 zorgde. Met nog 10 minuten speeltijd en een moment van niet opletten verkleinde Venhorst de stand tot 4-1. Zeker van de winst, was het Diewertje die in de laatste 5 minuten van de wedstrijd de score verder wist uit te bouwen tot 6-1.

Al met al een mooie wedstrijd om te zien. Goed samenspel en geweldige inzet van allen.
A.s. woensdag 25 april staat de return tegen rivaal Slekker Boys op het programma.
Als we zo spelen zoals vandaag dan kan Slekker Boys zich de borst nat maken en lonkt alweer het kampioenschap.

Meiden gefeliciteerd met deze prachtige overwinning en op naar de halve finale.

Met sportieve groeten,

L.M.T.