Sportclub Irene MO13-1  –  SVC 2000 MO13-1 (11-0)

23 september 2017

Nadat we onze eerste wedstrijd ( beker ) tegen SVC 2000 uit met 3-15 hadden gewonnen,
was het nu thuis de beurt. Overtuigd dat we ook nu weer gingen winnen betraden we zelfverzekerd het speelveld en begonnen we aan de wedstrijd. De tegenstander daarintegen wilde niet weer verliezen met de vorige cijfers ,dus werd er vanaf het begin af aan al behoorlijk druk gelegd op onze verdediging, wat al in de 2e minuut resulteerde in een kans die maar net voorlangs ging. Oeps dat was ff slikken maar wakker geschud waren we zeker.
Jikke liet haar ongenoegen blijken en vanaf dat moment ging het beter. Het samenspel ging als vanouds wat in de 6e minuut resulteerde in een een 1-0 voorsprong door Diewertje op aangeven van Joni. Het ijs was gebroken. De ene mooie aktie na de andere volgde elkaar op echter SVC was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. In de 16e minuut, werd na een pittig duel van Floor de bal op Jade gespeeld die met een mooie boogbal Sterre wist te bereiken. 2-0. Vlak voor rust was het Diewertje die uit een fraai genomen corner door Alissa de stand op 3-0 zette. In de rust werd bijgepraat en werd besloten de opstelling iets te wijzigen. Jade werd doorgeschoven naar het middenveld in de hoop toch meer kansen te creeeren. Na slechts 2 miuten spelen in de tweede helft was het Sterre die met een afstandsschot de 4-0 maakte. Uitzinnig van vreugde en in euforie stemming legde SVC de bal weer op de middenstip en in een rap tempo werd het doel van Irene opgezocht. Dankzij een oplettende Marieke werd een doelpunt voorkomen en was het Jikke die met een een-tweetje met Jade de bal met een boogbal op Joni speelde. Een pittig duel met de verdediging en een schuifpass op Diewertje werd in de 36e minuut beloond met een 5-0 voorsprong en weer een minuut later zelfs met een 6-0 door een solo-aktie van Jade. Met nog ruim 20 minuten te gaan wilden we zeker met dubbele cijfers winnen echter duurde het toch nog 5 minuten voordat Sterre na een voorzet van wederom Joni de 7-0 op het scorebord zette.
SVC zakte in en conditioneel was Irene zeker het betere team. In de 45e minuut werd SVC zelfs nog gevaarlijk voor de goal maar dankzij een geweldige redding van Lotte, gevolgd door een verre uittrap was het Diewertje die koelbloedig de bal snoeihard voorbij de keeper schoot. 8-0. Weer 3 minuten later was het dankzij een mooie aktie van Jenna weer raak. Jenna gaf een steekpass op Alissa die de bal vervolgens hoog en onhoudbaar voor de keepster, de 9-0 schoot. In de 54e en 59e minuut was het vervolgens Jade en Sterre die er respectievelijk de 10-0 en de 11-0 van maakte. Dit was dan ook de einduitslag.

Met sportieve groeten,

L.M.T.