Sportclub Irene MO13-1 – St. de Willy’s / Sc.St. Hubert.( 6-1 )

een klasse apart

26 november 2016

Na het debacle vorige week tegen SSS’18 hebben we toch weer de moed verzameld om deze week er flink tegenaan te gaan. De kans om als 1e te eindigen ( 5 punten achter op de koploper ) is tot een minimum gedaald maar ja de bal is rond en kan alle kanten uit rollen. Vol goede moed begonnen we na een gedege warming-up aan de wedstrijd. Opmerkelijk was dat Lotte, als gevolg van een knie blessure, in het doel stond. Na de aftrap door de Willy’s wist Jill de bal te onderscheppen en deze te passen naar Diewertje die met een schitterende lob Sterretje wist te bereiken. En ja hoor, met een schitterende schuiver wist Sterretje de keepster te passeren en stond het al na 2 minuten 1-0. Door deze snelle openingstreffer steeg het zelfvertrouwen en de een na de andere aktie werd uit de hoge hoed getoverd. Hierdoor werd er voortdurend op de helft van de tegenstander gevoetbald wat als nadeel dat de Willy’s als een solide muur stonden te verdedigen. Kansen waren er wel maar echt gevaarlijk was het niet. Diewertje trof 2x de paal en in de 20e minuut was het Guusje die op aangeven van Sterretje de 2-0 voor haar rekening nam. Enigszins opgelucht dat we de verdediging wisten te doorbreken gingen we op zoek naar meer, waarbij het spel ook grimmiger werd.

2 minuten voor rust scoorde Diewertje 3-0 en konden we geruststellend de rust ingaan. De leiders complimenteerde de meiden met het prachtige voetbal en wijzigingen waren dan ook niet nodig. Nadat Irene de aftrap had genomen werd de druk stevig opgevoerd; er werd weer voornamelijk op de helft van de Willy’s gevoetbald en was het Floor die na 1 minuut spelen in de 2e helft de score op 4-0 wist te brengen. Na respectievelijk 5 en 7 minuten spelen in de 2e helft was het Jade die de 5-0 en 6-0 op haar naam schreef. Door het hoge speltempo begon de vermoeidheid toe te slaan en viel het de meiden steeds zwaarder om er de vaart in te houden. De Willy’s kwamen wat vaker op onze helft maar wist onze verdediging nog tot een enkele reddingsactie te komen. In de 15e minuut van de 2e helft waren het dan toch uiteindelijk de Willy’s die scoorde. 6-1 wat tevens de eindstand was. Bij het schrijven van dit verslag is bekend dat koploper SSS’18 3 belangrijke punten heeft verspeeld tegen de nummer 3 Vianen Vooruit ( onze tegenstander over 2 weken ). Hierdoor is het verschil weer 2 punten. Volgende week reizen we weer af naar het Noord-Brabantse Cuijk in de hoop hier ook 3 punten te pakken en de aansluiting op SSS’18 te behouden. Met nog 3 wedstrijden te spelen wordt het uitermate spannend aan de top.