Sportclub Irene MO13-1 – SSS’18 / v.v. Holthees-Smakt ( 2-6 )

een waar debacle

19 november 2016

Vandaag staat ons de moeilijke wedstrijd tegen SSS’18 te wachten.
De nummer 2 tegen de nummer 1 met slechts een verschil van 2 punten. Gezien de royale winst in de bekerronde ( 8-2 ) waren we redelijk positief gestemd. Tijdens de warming-up bleek dat toch niet iedereen even fit was; Jade had afgelopen week hevige griep gehad, Sterretje had last van een liesblessure en Lotte had nog steeds last van haar knie. Na de warming-up werd de opstelling bekend gemaakt en begonnen we aan de wedstrijd der wedstrijden. In het begin begonnen beide teams voorzichtig en waren de kansen voor beide teams dan ook bijna niet aanwezig. Na ongeveer 7 minuten werd SSS’18 gevaarlijk. De verdediging werd overrompeld en was het dankzij Guusje dat SSS’18 niet op voorsprong kwam. Dit deed iedereen wakkerschudden. Na een goede uittrap van Guusje kwam de bal bij Sterretje terecht die dankzij een goede solo-aktie het eerste echte gevaarlijk schot op het vijandelijk doel afvuurde. De keepster werkte de bal achter de zijlijn en middels een corner kregen we toch nog een nieuwe kans. Diewertje zette de corner voor en was het Lotte die een kopbal à la van Persie de 1-0 wist te scoren. Het ijs leek gebroken en nog verkerende in een euforie stemming zette SSS’18 koers richting het Irene doel. Het duurde slechts 3 minuten voordat de stand alweer gelijk was en weer 4 minuten later keken we tegen een achterstand van 1-2 aan. Na deze stevige domper leek het of we met lood in de voetbalschoenen verder moesten voetballen en was het Jikke die ervoor zorgde dat de schade enigszins beperkt bleef. Groot was de vreugde toen Diewertje 2 minuten voor rust de gelijkmaker scoorde.

Tijdens de rust werd er een stevige “ peptalk “ gehouden en nadat iedereen zijn flesje sportdrank leeg had gedronken gingen we ons opmaken voor de 2e helft. Guusje werd als goallie gewisseld voor Jill in de hoop dat we meer overwicht in het spel zouden krijgen maar alles ten spijt. Het lood bleef in de schoenen zitten en was er, met uitzondering van Jikke, werkelijk niemand die bereid was om voor de winst te gaan. We werden op alle fronten gepasseerd en was SSS’18 de vele betere ploeg in de 2e helft. In de 33e, 39e, 53e en 55e minuut werden we op hele eenvoudige wijze aan de kant gezet door dit oppermachtige team. Wij blijven weliswaar de nummer 2 maar de achterstand op de koploper bedraagt nu 5 punten en dat met nog maar 4 wedstrijden te gaan. Onze kansen lijken verkeken om als 1e te eindigen maar ja de bal is rond en kan nog alle kanten uit rollen. Volgende week thuis tegen de Willy’s / Sc.St.Hubert en dan maar hopen dat we de moed weer bijeen kunnen rapen.