Sportclub Irene MO13-1 – Slekker Boys MO13-1 (2-3)

7 april 2018

Vandaag moesten wij het opnemen tegen onze concurrent uit Echt. Wilden we al vroeg in het seizoen het kampioenschap veiligstellen moesten we vandaag winnen.

20 minuten later dan gepland begonnen we aan de wedstrijd.

Na een mooie aktie van Joni op Jade was er al voor Irene na 3 minuten de 1e kans om de score te openen echter een sta in de weg was de keepster van Slekker Boys. Dit zag er veelbelovend uit echter niets was minder waar. Het spel was niet om aan te zien en wat er afgelopen wedstrijden goed ging, ging vandaag dus niet goed. Dankzij een goede redding van Lotte werd voorkomen dat Slekker Boys na 10 minuten op voorsprong kwam. Na nog 2 kansjes voor Irene, waaronder n schot van Jade op de lat, was het op slag van rust uiteindelijk Slekker Boys die de score op 0-1 zette.

Het was wel duidelijk dat in de rust een stevige peptalk nodig was.

Na de pauze was het Floor die in de 4e minuut verzuimde de stand gelijk te zetten en, door een bal die van richting veranderde, was het Slekker Boys die de stand na 8 minuten wist uit te bouwen tot 0-2. De kopjes bij Irene gingen hangen en na weer 2 minuten spelen werd het na een hele mooie aktie zelfs 0-3. De vaste supporters moedigden de meiden aan maar het mocht allemaal niet baten totdat in de 17e minuut ons bijtertje Joni na een felle strijd, Diewertje de diepte instuurde. Beheerst en koelbloedig werd het 1-3. Met nog 13 minuten te spelen leek het er op dat we na lange tijd onze eerste nederlaag moesten incasseren.
2 Minuten voor tijd was het wederom Diewertje die na een soloaktie de 2-3 scoorde.
Slekker Boys was zeker van de overwinning en dat was te merken aan het nonchalante spel.
In de blessuretijd werd nog alles op alles gezet en was het Diewertje die nog de lat trof.

Een verdiende nederlaag voor Irene en een wedstrijd die niet was om aan te zien.
Willen we kampioen worden dan zullen we de wedstrijd uit tegen Slekker Boys moeten winnen, en dat zal zeker geen gemakkelijke opgave worden.

Volgende week staat de kwartfinale bekerwedstrijd tegen Venhorst op het programma.
Ik ben benieuwd.

Met sportieve groeten,