Sportclub Irene MO13-1 – Slekker Boys MO13-1 (12-3)

Vandaag stond voor ons een moeilijke wedstrijd op het programma.
De nummer 1 ( Sportclub Irene ) tegen de nummer 2 ( Slekker Boys ).

Gezien de statistieken is het een tegenstander die makkelijk scoort en een tamelijk goede verdediging heeft. Dat zou dus veel beloven voor vandaag temeer ook omdat Slekker Boys een team heeft met 5 dispensatie-speelsters. Nadat we om 10:00 uur onder leiding van Stef aan de warming-up waren begonnen, staken de leiders de koppen bijelkaar voor de best mogelijke opstelling. Wilden we kampioen worden dan zou deze wedstrijd gewonnen moeten worden. Om klokslag 10:15 uur werd begonnen met de aftrap en meteen werd er door Slekker Boys druk op de ketel gezet. Ook zij wisten wat hun te doen stond namelijk winnen. Tijdens de wedstrijd werd al vrij snel duidelijk dat er bij Slekker Boys 2 meiden voetballen die echt heel goed zijn. Vandaar dat we dan ook al na 15 minuten tegen een achterstand van 0-2 aankeken, ondanks dat wij eigenlijk al met 3-0 hadden kunnen voorstaan. Dit gaf dus aan dat we erg aan elkaar gewaagd waren alleen bij de afwerking was Slekker Boys net een tikkeltje secuurder. Dit was slikken en ook de in grote getale aanwezige supporters moesten slikken. Zou dit de eerste nederlaag worden en met hoeveel zouden wij deze wedstrijd verliezen was de vraag.
Na weer een aktie van SB en het perfect uitverdedigen van Jikke en Alissa was het Floor die in samenspel met Jade de inmiddels vrijgelopen Diewertje aanspeelde. Meedogenloos en koelbloedig schoot Diewertje de bal in de rechter benedenhoek; 1-2. De aansluiting was er en na een snelle aftrap van SB was het de alerte Sterre die de bal wist te onderscheppen. Na een solo-aktie en een een-twee-tje met Icky was het weer de vrijgelopen Diewertje die de gelijkmaker scoorde. Zowel spelers, supporters en leiders waren uitzinnig van vreugde. Nu was het zaak om alert te blijven.

Na de aftrap van SB nam de druk weer toe en hield iedereen zijn adem in. Het spel werd grotendeels door SB bepaald en de verdediging had hun handenvol. We hielden goed stand en een geweldige aktie van Lotte voorkwam in de 43e minuut dat SB weer op voorsprong kwam. Een ferme uittrap naar Jade en een voorzet van Marieke op Diewertje zorgden ervoor dat we op slag van rust op 3-2 voorsprong kwamen. Blij waren we dan ook, toen de uitstekend fluitende scheidsrechter Dennis floot voor de rust.

Nadat de meiden wat hadden gedronken werd er met spanning aan de tweede helft begonnen.

Van meet af aan werd er door beide teams druk gezet en werden er over en weer kansen gecreeerd. Een van de beste speelsters van SB werd door Alissa en Jikke stevig op de hielen gezeten en zo werd menige aktie van deze speelster ongedaan gemaakt. Desondanks werden er toch nog soms mogelijkheden gezien om vlak voor het doel van onze erg sterk keepende Lotte te komen. In de 35e minuut was door zeer goed samenspel van ons allen, Joni onze kleine wervelwind, die doel treffend Irene naar de 4-2 leidde, ware het niet dat 4 minuten later het verschil tot 4-3 werd geminimaliseerd.

Tot dusver een spectaculaire wedstrijd. Beide teams streden om elke vierkante meter en tijdens een pittig duel raakte de beste speelster van SB door een verdraaiing van haar knie geblesseerd. Een supporter van SB ging verhaal halen bij de scheidsrechter echter deze gaf aan dat hier geen sprake was van fysiek contact. Geblesseerd verliet zij het veld en toen kreeg het spel een heel andere wending. Met nog 15 miuten speeltijd werd de tegenstander eerst afgetast en gekeken waar nu de zwakheden zaten. We speelden de bal veel rond waarbij zowel het middenveld als de verdediging van SB moe begonnen te worden. Omdat de aanvallers van SB mee gingen verdedigen werd, om de druk wat op te voeren, onze complete verdediging naar het middenveld doorgeschoven. De ene aktie na de andere volgde elkaar snel op en was het Sterre die na een geweldige voorzet van Icky de stand op 5-3 zette. Het ijs was gebroken. De snelle aftrap van SB werd meteen in de kiem gesmoord en was het Alissa die de bal snoeihard in de touwen van SB schoot en weer een minuut later was het Diewertje die na een aktie met Floor de 7-3 zette. De toon was gezet en het was nu wel overduidelijk dat wij deze wedstrijd gingen winnen. SB was moe en aangeslagen en de meegereisde supporters moesten lijdzaam toezien hoe hun team een debacle niet bespaard werd. Met nog 5 minuten te spelen was het onze Floor die na een voorzet van Jikke 8-3 aantekende. Een fantastische uitslag waar trainer, leiders en supporters tevreden mee konden zijn echter onze meiden dachten hier anders over. Gretig om toch de wedstrijd te willen winnen met dubbele cijfers was het Joni die in een minuut tijd zelfs twee maal met een geweldige aktie de doelman passeerde; 10-3, en alsof het nog niet genoeg was deed Diewertje en wederom Joni er nog een schepje boven op en werd de uitslag uiteindelijk 12-3.

Al met al een spannende wedstijd, vooral in het begin, waar beide teams erg aan elkaar gewaagd waren. Ik ben er stellig van overtuigd dat de wedstrijd een heel andere uitslag was geworden als door de blessure de speelster van SB niet was gewisseld. Maar goed, het kampioenschap is weer een stapje dichterbij al moet worden opgemerkt dat we nog een returnwedstrijd hebben op woensdag 22 november en die zal zeker niet gemakkelijk worden. Onze positie op de eerste plaats is nu verstevigd met een voorsprong van 3 punten en kijken we reikhalzend uit naar de inhaalwedstrijd tegen SVC 2000 op 15 november.

Met sportieve groeten,

L.M.T.