Sportclub Irene MO13-1 – RKVB MO13-1 (15-0)

2 december 2017

Vanmorgen werd ik om half zes wakker en het eerste wat ik deed was naar buiten kijken.
Schrik, het had tamelijk hard gevroren en het was behoorlijk mistig. Zou de wedstrijd van vandaag wel doorgaan want vandaag zou de kampioenswedtrijd tegen RKVB worden gespeeld. Dus even kijken op de site van Irene en er waren gelukkig nog geen afgelastingen.

Nadat ik om 8 uur nog een keer had gekeken wist ik het zeker. De wedstrijd zou doorgaan en zou het een feestje worden vandaag? De ervaring leerde ons namelijk dat RKVB zeker de eerste helft geen gemakkelijke tegenstander is en dat wij het echt moesten hebben van de veel betere conditie in de tweede helft.

Er was geregeld dat we op het hoofdveld mochten voetballen en onze eigen, altijd symapatieke en behulpzame, huisfotograaf Jan Trepels, was bereid om een aantal mooie plaatjes te schieten.

Inmiddels was het kwart over tien en begonnen we aan de wedstrijd. Op het veld lag rijp en het was mistig dus kon het wel eens zijn dat de bal glad was. Na amper 5 minuten speeltijd was het zowaar RKVB die een heuse kans kreeg en was het Lotte die voorkwam dat RKVB op voorsprong kwam. Het team bleef rustig en na tien minuten spelen was het Sterre die de 1 en 2-0 scoorde. Het leek alsof RKVB was gebroken. RKVB kon weinig inbrengen tegen het oppermachtige Irene en met de rust stond het dan ook al 7-0 door nog respectievelijk doelpunten van Diewertje ( 2 ), Sterre, Jade en Jenna. Dit ging wel erg gemakkelijk en dit was zeker niet hoe wij ons de wedstrijd hadden voorgesteld.

Na de rust begon RKVB strijdvaardig maar al gauw bleek dat ze toch niet opgewassen waren tegen ons. De score liep al snel op richting de dubbele cijfers en na de reguliere speeltijd was de eindstand uiteindelijk 15-0 Sterre ( 3 ), Diewertje ( 3 ), Jade en een eigen goal.
Het spreekt voor zich dat zulke uitslag alleen is te realiseren door inzet van het gehele team.

Na afloop knalden de kurken en werden de kampioensmedailles omgehangen waarna het feestje in de kantine nog even werd voortgezet. Carlo trakteerde op frietjes en n snack en er werd dan ook heerlijk van gesmuld.

Volgende week staat onze laatste competitiewedstrijd op het programma en moeten we naar het als laatst geplaatste GKC. Gezien de laatst gespeelde wedstrijd tegen hun ( 27-1 ) zouden we deze wedstrijd ook moeten winnen en daarmee ongeslagen kampioen zijn.

MO 13-1 VAN HARTE GEFELICITEERD MET HET BEHALEN VAN JULLIE KAMPIOENSSCHAP.

Met sportieve groeten,

L.M.T.

Klik hier voor alle foto’s