Sportclub Irene MO13-1 – Juliana Mill MO13-1 ( 9-3 )

Loon naar werken = GOUD

Zaterdag 17 december 2016

Vandaag spelen de meiden de kampioenswedstrijd tegen Juliana Mill. Zoals al vermeld in het vorige verslag zijn de kaarten al geschud en zijn er nog 2 teams over om de titel “ NAJAARSKAMPIOEN 2016-2017 “ in de wacht te slepen. Omdat de meiden de laatste 3 wedstrijden erg goed speelden gingen we er maar van uit dat er ook gewonnen moest worden tegen de nummer 9 en dus moest er ook gezorgd worden voor cadeau’s, snoep, bloemen en natuurlijk champagne. Nadat de boodschappen waren gekocht werd er een ochtendje afgesproken om alles in orde te maken. Snoepzakjes werden gevuld, kampioensschaal werd gemaakt en vooral lol voerde de boventoon. Er werd zelfs gezorgd voor een heus spandoek. Al met al zat de feeststemming er bij de ouders al vroeg in. Maar goed, zaterdag werd er dus verzameld om half 10 bij Irene en de meiden hadden er zichtbaar zin in. Vandaag mocht er dan ook gevoetbald worden op het hoofdveld en zouden de beide teams “ zij aan zij “ uit de catacombe komen. Na een gedegen warming-up werd de opstelling besproken. Er zou gevoetbald worden zoals in de laatste 3 wedstrijden en dit was naar mijn mening ook een juiste beslissing. De wijzers kropen langzaam richting aanvangstijd en om 10:15 uur werd dan ook afgetrapt. Het massaal toegestroomde publiek was er ook klaar voor en stonden dan ook als 8e man achter het team. Mill zette meteen druk en dat was toch iets wat de meiden niet hadden verwacht. Of zou het toch de spanning zijn? En jawel na 4 minuten spelen was het Floor die na een geweldige aktie Diewertje aanspeelde die vervolgens de vrijgelopen Lotte in stelling bracht. “ BAM ” snoeihard in het net en de openingsscore was er; 1-0. Het ijs was gebroken en net als vorige wedstrijden werd er goed en mooi voetbal gespeeld waarvan het publiek zichtbaar genoot. In de 8e minuut werd er in het heetst van de strijd een duel uitgevochten waarbij een speelster van Mill geblesseerd raakte. De toegekende vrije trap werd snel maar hierdoor slecht genomen en was het Lotte die de bal onderschepte.

Na een korte solo-actie was het wederom Lotte die de bal in de 9e minuut met een bekeken schot in de verre benedenhoek schoot. 2-0. De aftrap werd snel genomen door Mill want men moest iets tegen deze goed draaiende geoliede machine doen. Doordat Mill snel en gehaast was en hierdoor slordig in de afwerking was, was het het sterke middenveld die de bal weer snel in het bezit kreeg. Een 1-2tje tussen Jade en Lotte en een strakke pass van Lotte op Sterretje, zorgde er in de 11e minuut van de 1e helft voor dat de stand 3-0 werd. Dit zou een monsterscore moeten worden ware het niet dat Mill zich herpakte en zelfs in de 14 e minuut zelfs gevaarlijk werd voor het doel van Irene. Onze verdedging werd uitgespeeld en was het Mill die een 1e doelpoging waagde. Een goede redding en een snelle uittrap van Guusje zorgde er in de 15e minuut voor dat Sterretje op goed aanspelen van Marieke 4-0 scoort. Fabuleus; dit is waar het publiek voor is komen kijken. Na deze grote voorsprong is het genieten en is er geen spanning meer voelbaar. Er wordt telkens van achteren uit breed opgebouwd en alles lukte gewoon. Dit zal ongetwijfeld een uitslag worden met dubbele cijfers. Mill nam de aftrap en eenvoudig werd de bal weer van hun overgenomen. Een aktie in de 20e minuut van Jikke naar Jill op Jasmin werd onderschept en gaf Mill kans om op doel te schieten maar de paal bleek een echte sta- in- de- weg te zijn. En toen ging het snel; in maar liefst 6 minuten werd er 5 maal gescoord. Jikke scoorde uit een corner genomen door Diewertje; Diewertje scoorde na een voorzet door Lotte; Sterretje scoorde na een voorzet van Diewertje en Lotte scoorde na een voorzet van opnieuw Diewertje. En de 5e goal snoeihart onderkant lat door Diewertje werd door de goedfluitende scheidsrechter niet gezien en dus afgekeurd.

Al met al werd de rust ingegaan met een geweldige stand van 8-0. In de rust werd besloten om Lotte te laten keepen en begonnen we weer vol goede moed aan de 2e helft. Irene begon met de aftrap. Mill moest nu wel stevig aan de bak om de schade te beperken en na 3 minuten spelen was het Mill die de eerste doelpoging waagde. Een geweldige redding van Lotte voorkwam dat de eerste tegengoal viel en zelfs in de rebound was het weer Lotte die de bal over de lat wist te tikken. Na een snelle uittrap van Lotte op Sterretje was het Diewertje die de paal trof. Weer een minuut later was het dan Jade die met een hard schot zorgde voor de 9-0. Uitzinnig van vreugde en zeker van het kampioensschap gingen we op zoek naar de 10-0 maar Mill dacht hier helaas anders over. Mill werd gaandeweg de 2e helft als maar sterker en de vermoeidheid bij Irene werd goed zichtbaar. Er werd niet meer op het scherpst van de snede geduelleerd en de kansen van Mill namen toe wat er toe leidde dat Mill in de 18e en 22e minuut van de 2e helft zelfs wist te scoren. Na nog een kans van Diewertje om dubbele cijfers te schrijven was het wederom Mill die in de 27e minuut de eindstand besliste op 9-3. Samengevat een hele goede 1e helft die met 8-0 werd gewonnen en een matige 2e helft die met 1-3 werd verloren. Maar goed we zijn najaarskampioen geworden met een tamelijk jong en nieuw team en zal er nu eerst gefeest gaan worden.

De cadeaus werden onder luide muziek van “ we are the champions “ uitgereikt en konden de meiden, trainer en leiders heel erg trots zijn op een geweldig eerste helft van het seizoen. Verder willen we Jan Trepels bedanken voor het maken van de geweldige foto’s en natuurlijke alle supporters afgelopen seizoen voor de steun die de meiden hebben gekregen. We gaan nu eerst genieten van een welverdiende rust en in januari gaan we ons weer voorbereiden op het nieuwe seizoen. Wij wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond 2017 en hopen bij de aanvang van het nieuwe seizoen weer op ieders steun.

PROOST KAMPIOENEN ??

KLIK HIER VOOR ALLE FOTO’S