Sportclub Irene MO13-1 – Constantia MO13-1 (11-2 )

Voetbal in het teken van ” RESPECT ”

05-11-2016

Deze zaterdagmorgen stond het voetbal in het teken van respect. Onder leiding van aanvoerster Yasmin werden er respect-armbandjes met de tegenstander gedeeld voordat de aftrap kon worden genomen. Vandaag werd er 7 tegen 7 gespeeld waardoor we drie wissels hadden en er een strak wisselsysteem werd aangehouden. Voor begin van de wedstrijd werden er duidelijke afspraken gemaakt, zo werd er besproken om vooral samen te spelen en met name bij balverlies direct de bal weer proberen te veroveren. En zo begon de wedstrijd en werd de aftrap genomen. Vanaf het begin was het duidelijk wat de meiden deze vroege morgen wilden: een vroege goal ( 3e minuut Diewertje ) en dan proberen de voorsprong uit te breiden. Dit kwam er echter nog niet van, na een onachtzaamheid in de achterhoede stond het al weer vrij snel 1-1. De afstand tussen de voorhoede en de achterhoede was te groot waardoor de spits van Constantia met een diepe bal snel in stelling kon worden gebracht. Het duurde dan ook even voordat Jade in de 20e minuut haar verantwoordelijkheid nam, mee naar voren opschoof en met een vlammend afstandsschot vanaf de middenlijn de duikelende keper van Constantie wis te verrassen: 2-1. Nog geen twee minuten later werd na een mooie assist van Sterre op Diewertje direct de 3-1 gescoord, echter nog geen minuut later stond het alweer 3-2. Rust.

Er word besloten om de sterk keepende Guus in de goal te laten staan. Het massaal toegestroomde publiek was samenvattend de eerste helft getuige van een nogal rommelige wedstrijd en een gelukkige 3-2 voorsprong. Dit alles veranderde de tweede helft, alhoewel Irene nog steeds niet zijn beste voetbal speelde, was het Constantie die duidelijk minder was. Wellicht onder invloed van het snelle wisselbeleid van Irene en het feit dat de Constantia maar 1 wissel had. Onder aanvoering van de degelijke Jikke en Jade wilden de meiden aan het doelsaldo gaan werken. De sterke verdedigsters Marieke en Yasmin gooiden de verdediging dicht en stelden de middenvelders in staat om mooie combinaties met elkaar aan te gaan. Daarnaast viel het vooral op dat Jill, Lotte en Floor zeer attent waren en bij balverlies direct de bal weer probeerden terug te veroveren (zoals van tevoren afgesproken). De score liep dan ook snel op waarbij Diewertje en Lotte ieder elk nog 2 keer weten te scoren. Absoluut hoogtepunt van deze herfstmorgen is het feit dat er zich een nieuwe goalgetter meld aan het front. Floor heeft het deze morgen erg op haar heupen en weet, na diverse snelle combinaties met Lotte, Jill en Sterre, maar liefst 4x te scoren !!!!! De een nog mooier dan de ander, zelfs haar ‘puntertje’ verdwijnt in de kruising. Gezien het feit dat Guus zich niet meer laat passeren resulteert dit uiteindelijk in een ruime overwinning: 11-2. Komende week weer lekker trainen en zaterdag op naar SES MO13-1 in het Noord-Brabantse Langenboom.

Geschreven door en met dank aan Rob Schraven.