Sportclub Irene MO-13 – SSS Holthees MO-13 ( 8-2 )

Een prima start

17-9-2016 Irene MO13 – SSS Holthees MO13

Na een bewogen week, waarin de trainersstaf gedeeltelijk werd gewisseld moesten we vandaag aantreden tegen SSS Holthees. Na het vertrek van Sterre en Curly werden twee nieuwe speelsters verwelkomt, te weten Lotte en Diewertje. Tijdens een gedegen warming-up, onder leiding van hoofdtrainer Stef, was al snel duidelijk dat de neuzen vandaag dezelfde richting opstonden: winst. Vanaf het begin werd de tegenstander onder druk gezet en al snel viel, op basis van prima samenspel, de eerste goal. Het was onze nieuwe speelster Diewertje ( alias Speedy ) die na een mooie run snoeihard de 1-0 in de 19e minuut in de verre kruising schoot. De beer was los en het ene na het andere een-tweetje was te bewonderen. Na de onverwacht snelle 1-1 (prima goal van SSS) was met name het samenspel tussen Lotte, Diewertje en Jill om van te smullen. Zo zorgden een assist van Lotte en een assist van Jill ervoor dat zowel Diewertje (25e minuut) als Lotte (28e minuut) vlak voor rust konden scoren.

Tijdens de rust (3-1) werd nogmaals benadrukt dat de 3-mans verdediging (Marieke, Jikke en Jade) erg goed stond, en de eerste helft nagenoeg niets had weggegeven. Gezien het feit dat de conditie nog niet helemaal op peil was, werd ervoor gekozen om de tweede helft iets meer vanuit deze sterke verdediging te gaan spelen en 2 linies van 3 man, voor de uitstekend kepende Guusje, neer te zetten. Dit werpte meteen zijn vruchten af, want in de 31e en 40e minuut wist Diewertje opnieuw te scoren op basis van 2 mooie assists van Jill. Gezien de stand van 5-1 werd Jade iets meer doorgeschoven naar het middenveld en zorgde Floor voor de nodige ondersteuning in de achterhoede. In de 45e minuut zorgde een zeer oplettende Sterre middels een bekeken schot voor de 6-1. De kopjes van de tegenstander gingen hangen, waarna Diewertje in de 53e minuut middels een mooie actie de 7-1 binnentikte. Na de 7-2 van SSS zorgde Speedy, wie anders, in de blessuretijd voor de eindstand van 8-2. Deze score had nog hoger kunnen uitvallen als de vlammende afstandsschoten van Floor in de 55e minuut en Jade in de 59e minuut doel hadden getroffen en niet op de lat uiteen waren gespat.

Samenvattend een prima start van het seizoen waarbij met name het goede samenspel tussen de speelsters onderwerp van gesprek was onder de toeschouwers, welke massaal op deze wedstrijd waren afgekomen. Het viel trainer Stef wel op dat er nog wel wat werk aan de winkel was. Zo zal er de komende trainingsweek dan ook de nodige aandacht worden geschonken aan de conditie. Geschreven door en met dank aan Rob Schraven.