Sportclub Irene MO-13 – FCV Venlo MO-13 ( 6-1 )

Een mooie overwinning

Na de mooie overwinning in de beker vorige week stond vandaag de 1e competitiewedstrijd tegen FCV-Venlo op het programma. Het zonnetje nodigde uit voor een mooie pot voetbal, en jawel dat werd het ook.

Het was vanaf de aftrap duidelijk te zien dat er de afgelopen week goed en strak getraind is. In de opstelling was een tactische wisseling zichtbaar. Lotte verdedigde vandaag het doel, waardoor Guusje haar voetbalkwaliteiten kon tonen. Daarnaast werd Yasmin verwelkomt als nieuwe speelster in ons team. Vanaf de eerste minuut was gelijk zichtbaar welke bedoelingen Irene vandaag had. Vanuit een sterke verdediging (Yasmin, Jade en Marieke) werd Jikke doorgeschoven naar het middenveld om de aanval te ondersteunen. Dit leidde in de eerste minuten al tot diverse schoten. Helaas was de afronding nog niet op het gewenste peil. Dit veranderde echter in de 19e minuut. Na alweer een mooie assist van Sterre weet Diewertje de sterke keepster van FCV met een mooi schot te passeren. Nog nagenietend van de voorsprong weet FCV de 1-1 te forceren na een scrimmage voor onze goal. Dit bracht echter niemand van de wijs. Na een mooie actie aan de zijlijn, waarbij Guusje 2 speelster weet te omspelen ontstaat er alweer een corner. Uit deze zoveelste mooie corner van Jade is het Diewertje die de 2-1 binnen weet te koppen. Tegen het einde van de eerste helft lukte het FCV net niet om de 2-2 scoren, mooi schot net naast de paal.

Na de rust zet FCV echter gelijk weer aan en ontstaat er opnieuw een goede kans. Echter ook dit schot treft geen doel door de sterk keepende Lotte. Vanaf het moment dat Jikke vanuit de achterhoede 3 aanvalsters van FCV weet te omspelen en een aanval weet op te zetten is zichtbaar dat de wedstrijd draait. Irene krijgt het betere van het spel en het is Jade die het eerste schot op doel afvuurt. Na een PANNA van Jikke in de 39e minuut en een mooie pass grijpt de keepster van FCV naast de bal, waarna Diewertje haar derde kan aantekenen. De ban is gebroken en het lukt Diewertje om de 4, 5 (opnieuw een kopbal na een alweer een perfecte corner van Jade) en 6-1 binnen te schieten. Met name de 4-1 is van wereldklasse: een bekeken schuiver onder de keepster. De eindstand had nog hoger kunnen uitvallen als de schoten van Marieke (in de 38e minuut op het dak van het doel) en Yasmin (in de 47e minuut tegen de lat) doel hadden getroffen. FCV had nog 1 kans, echter ook deze werd door Lotte, na een mooie redding, tegen de paal getikt. Al met al een mooie pot voetbal en een verdiende overwinning. Benieuwd wat trainer Stef de komende week tijdens de training op de planning heeft en of het lukt om deze lijn door te zetten.

Geschreven door en met dank aan Rob Schraven.