Slekker Boys MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (3-4)

22 november 2017

Vandaag stond dan de inhaalwedstrijd der Titanen op het programma.
Degene die deze wedstrijd wint zou wel eens grote kans hebben om najaarskampioen te worden.

Om kwart over zes verzamelden we ons bij de Bakenbos en het viel me op dat iedereen rust uitstraalde. Niemand leek nerveus voor deze wedstrijd en dat was toch wel een goed teken.
Om kwart voor zeven kwamen we aan bij Slekker Boys en de tegenstander was al op het veld aanwezig voor de warming- up.
Nadat we ons hadden omgekleed liepen we richting het veld waar tamelijk veel supporters aanwezig waren van SB. Het zou een spannende wedstrijd worden en onze vraag was of het meisje, dat geblesseerd raakte tijdens onze thuiswedstrijd, mee zou doen.

Tot onze grote schrik bleek de scheidsrechter diegene te zijn die bij onze thuiswedstrijd onze scheidsrechter op niet al te nette bewoording te verstaan had gegeven dat hij beter moest fluiten. Maar goed afwachten maar………..

Nadat wij de aftrap mochten nemen was voor beide teams al duidelijk dat ze wilden winnen en was het Diewertje die al na één minuut een kans kreeg. Het tempo lag ongekend hoog en er werd over en weer op ieders helft gespeeld. Een waar genot om te zien en na twee pogingen van Jade was het Lotte die met een geweldige redding voorkwam dat SB op voorsprong kwam. Een snelle uittrap van Lotte op Floor, gevolgd door een één-twee-tje met Jade, zorgde er in de 10e minuut voor dat de vrijgelopen Joni een riante kans kreeg, echter hier was de keepster een sta in de weg.

Irene was toch net iets beter en in de 13e minuut was het de oplettende Marieke die de bal onderschepte. Na een strakke bal op Jade en het geweldige samenspel met Joni was het nu wel raak. 0-1. Yes!!!!! Na een snelle aftrap van SB was het wederom Lotte die,met een super-redding, voorkwam dat SB op gelijke hoogte kwam. Over en weer werden kansen gecreeerd echter was het SB die op slag van rust toch op gelijke hoogte kwam. Jammer.

Na een welverdiende rust begonnen we met veel vertrouwen aan de 2e helft. SB kwam meteen snel in aktie en het schilde dan ook heel weinig of SB minuten de voorsprong. Na deze aktie van SB herpakte wij ons meteen en was het Irene die het spel domineerde. Nadat Jade de lat had geraakt was het Diewertje die in de rebound de keepster het nakijken gaf. 1-2. En alweer klonk er n Yes.

Na nog wat kleine kansjes te hebben gehad werd het uiteindelijk in de 10e minuut van de tweede helft dan toch 2-2. Dit was tegen de verhouding in en bij sommige was de teleurstelling dan ook groot. Frustratie ging ook nog parten spelen doordat de scheidsrechter partijdige beslissingen nam waardoor ons zelfs een penalty werd onthouden.Positief blijven was het advies van de trainer en leiders maar weer 3 minuten later was het SB die zelfs op 3-2 voorsprong kwam. Niemand kon verwijten worden gemaakt want er werd door iedereen keihard gewerkt. Met nog 15 minuten te gaan moesten we alle zeilen bijzetten. Kansen bleven van beide teams onbenut en uiteindelijk was het Jade die 10 minuten voor tijd dan toch de gelijkmaker scoorde. Nu was het zaak om dit vast te houden. Verliezen was geen optie.
Uiteindelijk was het weer Jade die in de laatste minuut dan de 3- 4 scoorde. Blijdschap aan onze kant en teleurstelling bij SB was groot. Erg groot. Kortom een zwaarbevochtte wedstrijd die we verdiend hebben gewonnen.

Met nog twee wedstrijden te gaan en een voorsprong van 6 punten kunnen we ons heel voorzichtig gaan opmaken voor het kampioenschap. Aankomende zaterdag zijn we vrij en 2 december zou dan de kampioenswedstrijd zijn thuis op Bakenbos. Onze meiden, trainer en leiders hopen dan ook dat de wedstrijd druk wordt bezocht.

Dus mochten jullie dit lezen; Kom zaterdag 2 december om 10:15 uur kijken en laat zien dat ook jullie achter dit geweldige meidenteam staan.

Tot 2 december.

Met sportieve groeten,