Slekker Boys MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (1-6)

25 april 2018

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Slekker Boys op het programma.
Gezien het verlies tegen hun op 14 april ( 2-3 ) geen gemakkelijke opgave maar wilden we uitzicht op het kampioenschap houden dan moesten we winnen.

Nadat we ons om 18:00 uur bij de Bakenbosch hadden verzameld gingen we, vergezeld door vele supporters, richting Echt.

Aangekomen op het sportpark was het al een rommeltje.
Eerst was er geen sleutel van de kleedkamer, dan was de kleedkamer toch weer niet beschikbaar. Tot overmaat van ramp was iemand zijn voetbalschoenen en ook de ballen vergeten.( hoe is het mogelijk ). Spanning?????
Terwijl Slekker Boys al bezig was met de warming-up stonden wij gedwee te wachten.

Nadat wij uiteindelijk op het speelveld stonden, en een bal moesten lenen van Slekker Boys ivm de warming-up, werd 5 minuten later dan gepland aan de wedstrijd begonnen.

Een lichte spanning was merkbaar, in tegenstelling tot de tegenstander, en dat maakte volgens mij het verschil. Gedreven gingen we van start en na 5 minuten was het Sterre die na een super voorzet van Floor de score opende. We bleven druk zetten, en net als tegen Venhorst speelden we erg goed samen, wat 2 minuten later na de openingstreffer bijna leidde tot een verdere uitbouw, ware het niet dat Diewertje net voorlangs schoot.

Het was een duidelijk signaal aan Slekker Boys dat we met verlies of een gelijk spel geen genoegen zouden nemen. We domineerden het spel en dankzij onze erg stabiele verdediging was er van Slekker Boys weinig te vrezen. De opbouw van achteren uit was dermate goed dat we haast alle ruimte kregen om zonder problemen op de helft van de tegenstander te komen. Bij een van deze akties was het Marieke die na een kwartier spelen alle ruimte kreeg en een voorzet wilde geven. Deze werd echter van richting veranderd waardoor de keepster kansloos toekeek hoe de bal achter haar in de touwen verdween. 0-2. Na nog wat kleine kansjes van Irene was het Slekker Boys die 2 minuten voor rust de tegengoal maakte.
Met een erg snel genomen aftrap en een solo aktie van Marieke was de uiteindelijke ruststand 1-3. Geweldig.

Na de rust was het doel om te blijven spelen zoals in de 1e helft en zeker de voorsprong niet uit handen te geven. We waren zeker van ons zelf en bijna elk duel werd in ons voordeel beslist. Toch duurde het nog 20 minuten voordat Joni de bal achter de keepster schoot
( 1-4 ). Met nog 10 minuten speeltijd mochten we dit niet meer uit handen geven en Slekker Boys had zich al bij een verlies neergelegd. 5 minuten voor tijd was het wederom Joni, die na een voorzet van Diewertje, het debacle compleet maakte (1-5 ) en Diewertje in de laatste minuut de deur definitief met een slotstand van 1-6 dicht smeed.

Een dik verdiende overwinning en een dikke pluim voor allemaal. Dankzij goed samenspel en geweldige inzet van het hele team lonkt alweer het kampioenschap. Dit zou betekenen het 3e kampioenschap van MO 13-1 in vier competitie helften. Een prestatie waar we trots op kunnen zijn. De volgende wedstrijd die lonkt is zaterdag 12 mei tegen Langeberg uit Brunssum. Dit is de halve finale wedstrijd voor de beker. We hopen dat er veel supporters meereizen om ons team een hart onder de riem te steken.

Wens ik jullie allemaal een fijne mei vakantie en tot zaterdag 12 mei.

Met sportieve groeten,

L.M.T.