SES MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 ( 0-8 )

Het blijft spannend aan de top

12-11-2016

Vandaag staat de wedstrijd tegen hekkensluiter SES op het programma. Nadat we ons om half tien hadden verzameld bij Irene, reden we om kwart voor tien naar het Noord-Brabantse Langenboom. Jade ( ziek ) en Lotte ( geblesseerd ) ontbraken vandaag. Na een reis van 45 minuten kwamen we dan eindelijk aan in Langenboom. De meiden kleedden zich om en na een warming-up in de regen begonnen we 5 minuten later dan gepland aan de wedstrijd. Nadat we de aftrap hadden genomen probeerden we van meet af aan druk op de tegenstander te zetten wat resulteerde in prachtige akties. Het duurde echter tot in de 7e minuut voordat Jill, na een schitterend samenspel tussen Jikke en Sterretje, de 1-0 liet aantekenen. Het ijs was gebroken maar SES gaf zich niet zomaar gewonnen. Er werd om iedere bal fel gestreden en was het SES die zelfs in de 10e minuut gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker kwam. Na een gerichte uittrap van de sterk keepende Guusje was het Jill die de bal goed controleerde en met een geweldige pass de mee naar voren komende Marieke aanspeelde.

In het duel dat hierna ontstond raakte een tegenstander geblesseerd doordat deze de bal vol in het gezicht kreeg. Er kwam een opwerpbal en het was Jill die met een assist op Diewertje in de 14e minuut de 2-0 liet aantekenen. SES, die op zich goed stand wist te houden, voerde de druk op en was het dankzij de goed regiserende Jikke dat de sterke verdediging stand hield. De een na de andere goede aktie werd van achteren uit opgebouwd echter zonder resultaat en de ruststand was dan ook 2-0. Nadat we in de rust het lichaamsvocht aanvulde werd besloten om nog meer evenwicht in het veld te creëren en werd Guusje verruild voor Jill. Dat dit leidde tot het gewenste resultaat is al snel duidelijk. De sterk spelende Floor passt de bal op Yasmin, die haar beste wedstrijd tot nu toe speelde, en die op haar beurt Sterretje de diepte instuurt en 3-0 scoort in de 33e minuut. De een na de andere goede aktie volgt en was het ons eigen Guusje die in de 41e, 43e, en 45e minuut de voorsprong wist uit te bouwen tot 6-0. Na weer slechts 2 minuten was het 7-0 na een doelpunt van Diewertje.

SES probeerde verder schade te voorkomen en besloot met hele team de aanval op te zoeken richting Irene doel. Op enkele goede akties na was het Jill die met schitterende reddingen het doel schoon wist te houden. In de 56e en 59e minuut was het Diewertje die de eindstand uiteindelijk besliste op 9-0. Bij het invullen van het wedstrijdformulier was het echter de scheidsrechter die dacht dat de eindstand 8-0 was. Vooruit dan maar. Aankomende zaterdag 19 november staat de TOPPER Irene – SSS’18 / Holthees-Smakt op het programma. De nummer 2 tegen de nummer 1. Bij winst nemen we de koppositie over maar zal het tot aan het einde van de competitie spannend blijven. Héél spannend. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in.