RKVB MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (1-7)

Nadat vorige week de eerste thuiswedstrijd was afgelast reisde we deze week af naar het zuidelijke Baexem. Omdat we in een poule zitten met voor ons allemaal nieuwe clubs, en onze tegenstander de eerste wedstrijd met 0-21 heeft gewonnen, vertrokken we om half tien met een tintelend onderbuikgevoel.

Nadat we ons hadden omgekleed liepen we richting het voetbalveld en zagen we dat de tegenstander al bezig was met hun warming-up. De tegenstander was zeker voornemens om zich van hun beste kant te laten zien, zeker gezien de royale eerste overwinning.
Onder leiding van onze 2 aanvoerders Jade en Jikke en trainer Stef begonnen we aan onze warming-up. Het zag er bij ons toch een tikkeltje “ proffesioneler “ uit en het kon niet anders dan dat de tegenstander vanuit de ooghoeken meekeek. Maar goed; de opstelling en tactiek werd besproken en om even over half elf begon de wedstrijd.

Een lichte spanning was toch wel voelbaar en de eerste vijf minuten van de wedstrijd werd dan gedomineerd door RKVB. Onze vaste supporterskern moedigde de meiden aan en de leiding corrigeerde dan ook waar nodig was.

In de 6e minuut was het Diewertje die op aangeven van Floor de bal net voorlangs schoot. Dit was dan ook de enige kans die we kregen in het eerste kwartier voordat RKVB op 1-0 voorsprong kwam na een eigen doelpunt. Dat was slikken; 1-0 achterstand en zelf weinig kansen creeren zou dus een lastige wedstrijd worden. Na het eerste tegendoelpunt kwamen we wel beter in het spel wat in de
21e minuut, na een voortreffelijke inworp van Alissa op Diewertje resulteerde in de gelijkmaker

De meiden voelde zich oppermachtig en het voortreffelijke samenspel deed menig supporter het water in de mond lopen. Door een keepersfout was het wederom Diewertje die in de 27e minuut de ruststand op 1-2 bracht.

Na een kwartier pauze werd het spel hervat en de tegenstander werd teruggedrongen op hun eigen helft. We zette RKVB onder druk en de ene mooie aktie na de andere werd uit de hoge hoed getoverd echter was het de massale verdediging van RKVB die voorkwam dat de score kon worden uitgebouwd. In de 33e minuut was het Lotte die na een ferme uittrap Alissa bereikte. Na een geweldig een-twee-tje met Sterre was het Alissa die de voorsprong wist uittebouwen tot 1-3
De toon was nu definitief gezet en de meiden gingen zelfs een tandje hoger voetballen. Er werd op hoog tempo gespeeld en van vermoeidheid was zeker geen sprake. De tegenstander kreeg in de 55e minuut nog een klein kansje maar deze werd meteen gestopt door de ver uitkomende Lotte die de bal richting tegenstander trapte. Na wederom een schitterend een-twee-tje tussen Joni en Sterre werd de vrijlopende Marieke aangespeeld die in de 41e minuut de stand op 1-4 bracht.
Zichtbaar aangeslagen en duidelijk vermoeid trachtte RKVB er alles aan te doe nom de schade te beperken maar onze meiden wisten van geen ophouden. Het spelniveau en de conditie van het hele team was hoog en een waar genot om te zien. In de 51e, 54e en 57e minuut waren het respectievelijk Sterre, Diewertje en Floor die de eindstand op 1-7 wisten te brengen.

Kort samengevat een 1e helft waarbij beiden teams aan elkaar waren gewaagd en een 2e helft waar Irene het spel duidelijk domineerde. Er staat een erg solide team en de conditie ( dankzij trainers en leiders ) is heel erg goed te noemen.

Met sportieve groeten,

L.M.T.