RKVB MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (1-5)

Nadat we ons om 09:15 uur hadden verzameld bij de Bakenbos gingen we om 09:30 uur op weg naar Baexem. Een tegenstander waar we welliswaar in de bekerwedstrijd met 1-7 van hadden gewonnen maar een tegenstander waar we toch ook onze handen aan vol hebben. Aangekomen in Baexem gingen de meiden zich omkleden en de trainer en leiders gingen onder het genot van een kopje koffie de tactiek bespreken. Eigenlijk is onze tacktiek heel eenvoudig. 200% inzet en vooral samenspelen.

Nadat de opstelling bekend werd gemaakt en iedereen ( ook de vaste supporters ) hun stekkie op het veld hadden ingenomen werd er aan de wedstrijd begonnen. Na een toch wat gespannen begin en het aftasten van de tegenstander kwamen we langzaam in de wedstrijd. Het gevoel van dit gaat goed komen werd in de 7e minuut beloond met een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Sterre op schitterend aangeven van Floor. Door deze snelle voorsprong verslapte de aandacht in zijn geheel en gaven we de tegenstander iets te veel ruimte waardoor ze wat vaker op onze helft gingen voetballen. Dit leidde in de 21e minuut tot een eigen doel van onze goalgetter Diewertje; 1-1. De teleurstelling was groot maar dankzij het aanmoedigen van de supporters werd vlak voor rust de stand door Jade door een geweldig afstandsschot op 1-2 gezet. Een kleine opluchting maar toch blij dat het pauze was. Na een stevige peptalk, maar vooral benoemen wat WEL goed ging begonnen we uitgerust aan de 2e helft. De druk werd opgevoerd en in de 36e minuut schoot Alissa de bal maar net over. Weer een minuut later was het dan wederom Jade die Irene met een welgemikt schot de stand op 1-3 zette. RKVB werd nog één keer gevaarlijk maar door goed ingrijpen van de verdediging en een ferme uittrap van Lotte was het Jade die de stand in de 48e minuut naar 1-4 tilde. Het ijs was nu definitief gebroken en was het Irene, mede door de betere conditie, die de wedstrijd verder domineerde. Akties gingen goed alleen het scoren wilde echter niet goed lukken. In de laatste minuut was het dan RKVB die door een eigen doelpunt de uitslag besliste op 1-5.

Al met al een leuke maar geen gemakkelijke wedstrijd. We staan nog steeds op de eerste plaats en volgende week spelen we thuis tegen het als laatste geplaatste GKC. Gezien de uitslagen van deze komende tegenstander zou het een makkie moeten worden maar ja de bal is rond en kan alle kanten op. Meiden suc6 volgende week.

Met sportieve groeten,

L.M.T