RKSVN MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (0-11)

26 mei 2018

Vandaag moesten wij tegen het voor ons bekende RKSVN in Neer.
We hoorden verschillende verhalen dat ze best goed zijn en andere zeiden dat we ze wel moesten kunnen hebben, dus we zouden wel zien.

Aangekomen op het sportpark werd meteen de kleedkamer opgezocht en werd er al snel met de wedstrijd begonnen.

Nadat de aftrap werd genomen werd al meteen duidelijk dat RKSVN een gedreven team is en zich zeker niet zomaar gewonnen zou geven. Gelukkig maar want dat zou een mooie wedstrijd betekenen.
Na. 2 minuten spelen werd RKSVN zelfs gevaarlijk maar dankzij goed verdedigen werd voorkomen dat ze op voorsprong kwamen. Na deze aktie wisten we dat we dus echt moesten voetballen wat na 5 minuten leidde tot een 0-1 voorsprong door Diewertje.
2 minuten later was het door onoplettendheid van hun verdediging onze Jade die de bal laag langs de keepster schoot. 0-2. Na pittig voetbal, RKSVN heeft dus echt een goed en leuk team, en een aantal leuke kansjes was het n fout van de keepster waardoor Joni met n lob de bal in het doel stuiteren 0-3. Uiteindelijk werd de ruststand 0-6 na nog doelpunten van Joni ( 2 ) en Floor.

We mochten tevreden zijn alhoewel er toch ietsje meer in had gezeten als de afwerking van sommige doelpogingen iets beter was geweest.

De 2e helft begonnen we met dezelfde opstelling als de 1e helft en na het fluitsignaal voerden we de druk iets op. Wij waren nu toch wel beter en de passes kwamen ook beter aan. Na 2 minuten spelen was de stand al 0-8 na doelpunten van Diewertje ( 2 ).
Na een geweldig samenspel tussen Sterre en Jade was het laatstgenoemde die met een geweldige voorzet de vrijgelopen Diewertje hoog aanspeelde en wederom Diewertje met een super aanname de bal vol op de slof in de touwen werkte 0-9. Dit was echt n doelpunt om van te smullen. Weer een minuut later was het wederom Jade die uit een corner, de bal hoog voorzette en deze keer Diewertje met een keiharde kopbal de bal achter de keepster werkte. De dubbele cijfers stonden er. Omdat de temperatuur begon te stijgen werd het spel wat gematigder waardoor echte kansen uitbleven. 10 Minuten voor tijd was het Sterre die de paal nog raakte en Joni door haar oplettendheid toch nog de bal over de doellijn schoot.
0-11 en dit was tevens de eindstand.

Al met al een erg leuke wedstrijd met een gedreven tegenstander die we volgende week weer ontmoeten op sportpark Bakenbos. Dit is dan tevens onze laatste wedstrijd van de competitie en wordt hopelijk het kampioenschap binnengehaald.
Met sportieve groeten,

L.M.T.