Langeberg MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (1-2)

12 mei 2018

Vandaag staat de halve finale wedstrijd op het programma voor de KNVB beker.
Spannend, want we hebben allemaal mei-vakantie gehad en getraind is er maar minimaal.
Maar goed, we verzamelde ons om 12:00 uur bij de Bakenbosch en nadat iedereen compleet was gingen we richting Brunssum. Langeberg is een team die na de winterstop overgegaan is naar de MO 15 en het in deze competitie erg goed doet.
Na een reis van bijna een uur arriveerde we op het sportcomplex. Het was 25 graden en tot overmaat van ramp moesten we ook nog op kunstgras voetballen, iets wat we niet gewend zijn. Nadat de scheidsrechter de namen had gecontroleerd konden we 10 minuten later dan gepland aan de wedstrijd beginnen.

We traden aan in de sterkste formatie en van begin af aan werd er meteen door beide teams om elke bal hard gevochten. Dit resulteerde al na 2 minuten in een unieke kans voor Langeberg echter was het Lotte die met een geweldige redding een sta-in-de-weg was. Een snelle uittrap van Lotte en een aktie van Jade die daarop volgde zorgde voor paniek bij de tegenstander, maar ook hier stond de keepster op de juiste plaats. Het was overduidelijk dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren en gestreden werd er om elke meter. Vraag was echter hoelang men dit tempo kon vasthouden gezien de zinderende hitte en het kunstgras dat alsmaar warmer werd. Naar gelang de wedstrijd vorderde groeide we steeds beter in het spel waardoor we een licht overwicht hadden. Tegen de verhouding in was het Langeberg die op slag van rust de score opende, dit nadat Jade 2 minuten voor rust de bal uit een vrije trap op de kruising schoot.
Ondanks de achterstand kon men zien dat de meiden genoten van het spel en prettige sfeer rondom. Er werd veel gedronken en aan de scheidsrechter werd het verzoek gedaan om halverwege de 2e helft een drinkpauze in te gelassen gezien de toch wel erg hoge temperatuur.

Het begin van de 2e helft ging wat voorzichtig van start omdat beide teams hun krachten moesten verdelen; 2-0 achter of 1-1 zou het verschil kunnen maken tussen wel of geen finale. Na een verre uittrap van Lotte op Jade, en een samenspel tussen Sterre en Diewertje was het laatstgenoemde de na 7 minuten de gelijkmaker scoorde. Vreugde maakte zich heer en meester bij allen en nu was het zaak om stand te houden in het hol van de leeuw.

Spanning, stress en warmte gingen nu vooral bij Langeberg partte spelen en daar maakte wij dankbaar gebruik van. 5 minuten voor tijd was het wederom Lotte die met een verre uittrap richting het vijandelijke doel, Sterre wist te bereiken en samen met Diewertje de vrijlopende Joni aanspeelde. Meedogenloos strafte Joni met een gericht schot een moment van onachtzaamheid van Langeberg af. 1-2 en 1 minuut voor tijd werd een doelpunt van Diewertje afgekeurd wegens een vrije trap ( voor Irene ). De strijd was nog niet gestreden en Langeberg werd in de blessure tijd zelfs nog gevaarlijk. Het schot ging net voorlangs waarna de wedstrijd beëindigd.
Dit was een wedstrijd waar twee gelijkwaardige teams elkaar fel bestreden en tevens heel veel respect voor elkaar toonde. Doorzettingsvermogen en wilskracht van het hele team hebben ons uiteindelijk de overwinning opgeleverd.
Hoe mooi sport kan zijn bleek ook uit een mail van Langeberg die wij 3 dagen na de overwinning mochten ontvangen, waarin wij nogmaals werden gefeliciteerd met het bereiken van de bekerfinale en waabij ons alle succes werd toegewenst. Ook de fairplay tussen beide teams en staffs werd nog eens benadrukt.

Met nog 4 competitiewedstrijden en uitzicht op het kampioensschap en een bekerfinale proberen we zeker de “ DUBBEL “ binnen te halen. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in.

Met sportieve groeten,
L.M.T.