JVC Cuijk MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 ( 0-6 )

3 op 1 rij

3 december 2016

Vandaag staat de belangrijke wedstrijd tegen JVC Cuijk op het programma. Na de nederlaag van SSS 18’ thuis tegen Vianen ( 0-3 ) is het verschil met de koploper weer 2 punten. De nummer 3 is Vianen Vooruit met evenveel punten als Irene. Spannend dus. Maar goed. Nadat we ons om 08:45 uur bij Irene hadden verzameld gingen we vol goede moed wederom richting het al inmiddels bekende Noord-Brabant met Cuijk als eindbestemming. Nadat de meiden zich hadden omgekleed werd er een stevige warming-up gedaan en waren onze vaste begeleidende supporters, aangevuld met 2 supporters uit Utrecht en 1 uit Venlo, al aan het brainstormen hoe de opstelling eruit zou zien. Zelfs bij hun was de spanning van de gezichten af te lezen. Nadat de opstelling en tacktiek werd besproken begonnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Van begin af aan werd er druk uitgeoefend en speelden we de bal goed rond. Net als vorige week speelde we veel op de helft van de tegenstander wat in de 8e minuut leidde tot een schitterend schot, op aangeven van Sterretje, van Jade en zij hiermee de score opende met 0-1. Nadat de aftrap werd genomen werd er meteen koers gezet richting het doel van Irene.

Dank zij de goede verdediging werd het niet echt gevaarlijk en bleven de kansen voor Cuijk dan ook redelijk beperkt. In de 15e minuut zorgde een fantastische uittrap van Guus ervoor dat de bal bij Lotte kwam en zij op haar beurt de goed vrijlopende Jill kon aanspelen. De inmiddels mee opgekomen Jade werd aangespeeld en met een strakke pass op Diewertje werd de 0-2 al snel een feit. Na enkele schoten afgevuurd te hebben op het doel van Cuijk, en een aantal schitterende reddingen van hun keepster, was het Floor die met een geweldige solo-actie gevolgd door een assist op Lotte, in de 21e minuut de stand verder vergrootte tot 0-3. Met nog 9 minuten te spelen werd er iets gas teruggenomen en gingen we met een geruststellend gevoel de pauze in. In de pauze werd er door beide teams van keeper gewisseld maar voor de rest begonnen we de 2e helft met dezelfde opstelling als in de 1e helft. Cuijk begon fel aan de 2e helft en na een gewonnen pittig duel door Jikke ( betekenis: zij zal beschermen ) werd er weer koers gezet richting het vijandelijke doel. De vrijgelopen Yasmin speelde Sterretje aan die na een panna, Diewertje wist te bereiken. Oog in oog met de keepster was het in de 35e minuut weer raak.0-4. Zelfs de toeschouwers van de thuisspelende club genoten van het mooie vloeiende samenspel van Irene. Nu de vermoeidheid bij sommigen parten ging spelen werden er meer duels op de helft van Irene uitgevochten waarbij Cuijk zelfs tot 2 keer toe gevaarlijk werd. Zo werd er een corner ternauwernood van de doellijn gehaald en werd er zelfs 1 keer de lat geraakt. Tijdens 1 van deze duels raakte de sterk verdedigende Marieke geblesseerd aan haar voet maar verbeten van de pijn bleef ze sterk verdedigen. Na een snelle uittrap van Lotte op Sterretje was het wederom Diewertje die in de 53e minuut zorgde voor de 0-5. Bij deze assist van Sterretje verstapte Sterretje zich waardoor we plotseling met 2 geblesseerde spelers zaten. Jikke werd naar het middenveld doorgeschoven, hierbij geassisteerd door Jill, en Guus ging meer in de aanval spelen samen met Diewertje. Na nog een aanval te hebben afgeslagen en een goed opbouwend samenspel tussen Floor, Jade en Jikke was het uiteindelijk JIKKE die in de 58e minuut de eindstand op 0-6 bracht. Moe gestreden maar met een voldaan gevoel en een voorlopig 1e plaats gingen we huiswaarts in afwachting van de uitslag tussen SSS’18 en FCV Venlo en Vianen Vooruit ( onze tegenstander volgende week uit ) tegen de Willy’s. Bij het schrijven van dit verslag blijkt dat SSS’18 2 punten heeft laten liggen tegen FCV Venlo en Vianen Vooruit de volle winst heeft gepakt tegen de Willy’s. Dit betekent dat Irene de ranglijst aanvoerd gevolgd door SSS’18 en Vianen Vooruit, beiden met eenzelfde aantal punten als Irene. Voor zaterdag 10 december staat er dus voor Irene een loodzware klus te wachten tegen de nummer 3 van de ranglijst; uit tegen Vianen Vooruit. Ik hoop dat Marieke en Sterretje hersteld zullen zijn van hun blessures. Beterschap dames.