Hapse Boys MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 ( 2-2 )

Terecht gelijkspel

Afgelopen zaterdag was het zover…. de eerste wedstrijd over de provinciegrenzen heen en wel in het Noord-Brabantse Haps. Onze meiden waren gretig genoeg om voor de winst te gaan maar al vanaf het begin zat er druk op de ketel. Het was duidelijk dat het meidenteam van HB zich niet zomaar gewonnen zou geven. In de 3e minuut leidde het spel al tot een corner voor de HB, die door Jikke goed werd weggewerkt. Daardoor kon Lotte voor een uitbraak zorgen. Maar een assist op Sterre werd door de keepster van HB goed gezien en naar de achterlijn gewerkt. Door een perfect geplaatste corner van Jade en de verwarring in de verdediging van HB kon Lotte in de 7e minuut de 0-1 aantikken. De druk werd verder door HB opgevoerd en in de 9e minuut was het Jade die wist te voorkomen dat HB de gelijkmaker kon maken. In de 17e minuut was het wederom Jade die een corner van HB wist weg te werken en de bal naar Diewertje loodste. Een assist op Sterre stuitte echter op de keepster van HB en wist hiermee te voorkomen dat wij de voorsprong verder konden uitbouwen. In de 20e minuut was het Guusje die de gelijk wist te voorkomen maar vlak voor rust kwam dan toch de gelijkmaker.

Na rust schoof Jade door naar het middenveld om samen met Jasmine en ondersteuning van Floor nog meer druk uit te oefenen. Dat bleek een goede beslissing want daardoor werd het in de minuten daarna gevaarlijk spannend voor het doel van HB. Een geweldig samenspel van Jill en Diewertje met vervolgens een poging van Marieke mochten niet leiden tot opnieuw een voorsprong. 2 minuten later was het Jade die met een snoeihard schot de keepster van HB aan het wankelen bracht. De wil om te winnen werd alsmaar groter. Een ingooi van Marieke werd door Jade perfect aangenomen en doorgespeeld naar Diewertje die een doelpoging deed…maar helaas. Even later was het duo Sterre – Diewertje op oorlogspad, vervolgens een combi van Jade en Floor naar Lotte en als laatste de schoen van Sterre, maar ook deze poging ging voorlangs. In de 48e minuut neemt Jade een corner en de keepster van HB heeft de bal niet goed vast waardoor Lotte een doelpoging doet…weer mis. Na een verre uittrap van de keepster van HB breekt de tegenstander uit en scoort de 2-1. Dit is niet wat we verwacht hadden maar de meiden blijven strijdvaardig…. een schitterende uittrap in de 52e minuut van Guusje wordt beloond. De verdediging van de HB let niet goed op en Lotte schiet snoeihard de bal in de verre hoek. Eindelijk..2-2. Irene krijgt nog vleugels, maar ondanks een corner van Jade, een poging Van Sterre en gelukkig nog een redding van Guusje blijft het 2-2.

Een verdiend gelijkspel tussen twee teams die enorm aan elkaar gewaagd waren!