GKC MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (0 –20)

24 maart 2018

Vandaag reisden we eindelijk dan eens af naar Grathem om tegen GKC te kunnen voetballen.
Deze tegenstander stond heel vaak op ons lijstje echter door afgelastingen e.d. was het steeds niet nodig om de wedstrijd tegen hun in te hoeven halen.

Onze eerste en enige wedstrijd tegen hun dateert dan ook thuis van de eerste helft seizoen 2016-2017 die overtuigend werd gewonnen met 27-1.

Na een slaapverwekkende wedstrijd vorige week tegen RKVB hoopten we dat het vandaag beter zou gaan.

Nadat om 11:00 uur werd begonnen met de wedstrijd was van meet af aan al duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden dan vorige week. Er werd heel goed samengespeeld en er werd voortdurend van achteren uit opgebouwd waardoor al na 3 minuten voetballen de score door Diewertje werd geopend. Nadat we dit spelletje bleven spelen was het na 15 minuten voetballen al 0-6 en het opmerkelijke was, dat met name de verdediging grotendeels de score voor zijn rekening nam. Zo was het Floor ( 2 ), Jikke ( 1 ) en Marieke ( 2 ) die het doel met gemak wisten te vinden en met rust was het uiteindelijk dan 0-9 na respectievelijk nog doelpunten van Joni ( 2 ) en Diewertje.

Behoudend begonnen we aan de 2e helft echter, zonder van arrogantie te spreken, waren we geen partij voor GKC. De ene aktie na de andere volgde elkaar snel op en werd de einduitslag uiteindelijk
0-20 na nog respectievelijk doelpunten van Floor ( 1 ), Diewertje ( 2 ), Sterre ( 3 ), Icky ( 1 ), Joni ( 1 ), Jade ( 1 ) en Marieke ( 2 ).

Op zich een leuke wedstrijd om te zien waarbij samenspel voorop stond zeker gezien de slechte wedsrijd van vorige week.

Opmerkelijk was dat de helft van het aantal doelpunten voor rekening was van de verdediging.

Volgende week spelen we weer tegen RKVB. Dit betreft een naar voren verschoven wedstrijd.

Met sportieve groeten,

L.M.T.