FCV-Venlo MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 ( 1-4 )

1e Helft…… zeker niet overtuigend

Woensdagavond 2 november werd de bekerwedstrijd tegen FCV-Venlo ingehaald van 29 oktober. Hoewel we ons al geplaatst hadden voor de volgende ronde, en niets te verliezen hadden, verliep de 1e helft niet zo overtuigend zoals we hadden verwacht. Misschien dat het aan het frisse weer lag of het idee dat we op de training waren maar de aanwezige toeschouwers kregen de 1e helft zeker geen mooi voetbal te zien. Er werd rommelig gevoetbald, passes die niet aankwamen en samenspel was zeker ver te zoeken. Misschien zelfs dat FCV-Venlo de 1e helft iets beter voetbalde dan wij en was het te danken aan de verdediging dat we geen tegengoal kregen. De minuten van de 1e helft tikte gestaag weg en iedereen snakte naar het fluitsignaal voor de rust totdat Lotte een panna maakte en een assist op Diewertje gaf. Diewertje schoof de bal rechts langs de keeper. 1-0, wat tevens de ruststand was. In vergelijking met de 1e helft was de 2e helft een waar schouwspel om te zien. Lotte had de plaats van Guusje ingenomen en was het eveneens Guusje die in de 44e minuut door een prachtig samenspel van Diewertje en Sterretje de 2-0 aantikte. Nog geen 4 minuten later was het Sterretje die de bal met een zeer gericht schot, snoeihard langs de keepster schoot. 3-0. Vanaf dat moment trokken we het spel naar ons toe. Combinaties gingen goed en snel en Jill, die een sterke westrijd speelde, lukte het helaas niet om de voorsprong uit te bouwen. In de 55e minuut lukte het FCV-Venlo om de stand terug te brengen tot 3-1. Daarna zakten we weer in en vlak voor het eindsignaal wist Diewertje de eindstand uit te bouwen tot 1-4. Al met al een matige wedstrijd met een goede 2e helft maar zeker niet de mooiste maar uiteindelijk is het het reultaat dat telt.