Bieslo MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 ( 0-5 )

Moeizame start….een betere 2e helft

Op deze druilerige ochtend was het publiek toch massaal afgereisd naar Sportpark de Solberg in Beesel. Deze zien echter dat Marieke nog niet aanwezig is (verslapen). Het publiek vraagt zich openlijk af of dit zal leiden tot een straftraining a.s. maandag? De toeschouwers hadden echter hun plek op de volgepakte tribunes nog niet ingenomen of Bieslo creëerde al de eerste gevaarlijke situatie voor het doel van Irene. Irene schrok hier zichtbaar van. Het werd direct duidelijk dat we vandaag aan de bak moesten tegen een fel Bieslo. Met name via de rechterzijde, waar een zeer talentvolle rechtsbuiten van Bieslo regelmatig de achterlijn wist te bereiken. Gelukkig voor Irene was de voortzetting en afronding voor de goal van mindere kwaliteit. Na enkele minuten was duidelijk zichtbaar dat Irene de knop had omgezet en werden er op het middenveld door Floor, Jade en Guusje enkele felle duels gevoerd. Deze felheid betaald zich uiteindelijk uit in een mooie kans voor Diewertje. De al weken scherpe Diewertje weet in de 8e minuut op zeer koelbloedige wijze de keepster van Bieslo te passeren, 0-1. Dit was het teken voor Bieslo om er een schepje bovenop te doen en druk te gaan zetten op de verdediging van Irene. Echter de sterk spelende achterhoede van Irene weet keer op keer de druk te weerstaan, Bieslo komt er gewoon niet door. Met name de ouderwetse “ausputzer” Jikke weet telkens de gaten goed dicht te lopen. Onder aanvoering van Jikke wordt er door de backs Yasmin, Marieke en Floor goed gebruikt gemaakt van de ruimte en werd het middenveld gezocht. Ook Bieslo speelt vanuit een sterke verdediging en dit leidt er dan ook toe dat er over en weer enkel enkele afstandsschoten ontstaan. Noemenswaardig is met name de oplettende Jill, die tot 2 keer toe, Guusje in de gelegenheid stelt om van afstand aan te leggen, maar helaas. In de 21e minuut schiet de kanonskogel van Bieslo net naast de kruising . Voor de neutrale voetballiefhebber viel er echter nog genoeg te genieten. Zo waren de toeschouwers in de 24e minuut getuige van een geweldig samenspel tussen Jikke, die met een strakke pass Sterre weet te bereiken, die middels een voortreffelijke kapbeweging zichzelf vrij weet te spelen, opnieuw Guusje weet te bereiken. Helaas wordt door beide teams in de 1e helft het net niet meer gevonden. Rust 0-1. Voor Irene is er nog voldoende werk aan de winkel. Na de rust zien de toeschouwers dat de coach van Irene een opmerkelijke tactische wissel heeft doorgevoerd. De sterk spelende Guusje word naar achteren gehaald en neemt voor Lotte, die in de eerste helft haar doel schoon wist te houden, de plek in het doel in en wordt Lotte doorgeschoven naar voren. Vanaf dat moment is duidelijk zichtbaar dat Irene van achteruit langzaam het overwicht in de wedstrijd krijgt, hierbij in de 34e minuut geholpen door de onfortuinlijke keepster van Bieslo. De oplettende Diewertje weet een foutje van de keepster direct af te straffen: 0-2. Het spel verschuift zich hierdoor meer en meer richting het doel van Bieslo, wat er toe leidt dat spelverdeelster Jade, geflankeerd door Floor, Marieke en Jill, aan hun aanvallende intenties nog meer invulling kunnen geven. De druk op Bieslo wordt verder opgevoerd en Jade bekroont haar sterke spel in de 43e minuut met een geweldig afstandsschot: 0-3. Het verzet van Bieslo lijkt gebroken en er ontstaat steeds meer ruimte op het veld. Zo weet Diewertje in de 51e minuut Sterre te vinden die na twee kapbewegingen op mooie wijze de 0-4 aantekent en Jikke die na een geweldige run over de gehele linkerzijde Lotte weet aan te spelen, die op haar beurt zeer beheerst de 0-5 weet te maken. Aangezien Guusje in de tweede helft foutloos keept en enkele knappe reddingen verricht en Yasmin haar sterkste wedstrijd van het seizoen speelt is dit gelijk de eindstand. De komende weken is er tijd voor een welverdiende vakantie waarna er op 29 oktober a.s. weer wordt afgetrapt voor de bekerwedstrijd tegen FCV.

Geschreven door en met dank aan Rob Schraven