Achilles Reek MO13-1 – Sportclub Irene MO13-1 (1-1)

Sportclub Irene MO13-1 wint na strafschoppen ( 0-3 )

Vandaag stond de finale-wedstrijd van de KNVB beker in Schijndel op het programma.

Een spannende gebeurtenis omdat men dit zeker niet elk jaar zal meemaken en alleen de beste strijden om deze beker. Tegenstander is Achilles Reek, uit het Brabantse, en op papier een kopie van ons meidenteam. Goede aanvallers, goed middenveld en een sterke verdediging. Een voordeel was dat we al informatie hadden gekregen van iemand die bij hun kampioenswedstrijd was gaan kijken.

Om 13:00 uur vertrokken we met een vijftal auto’s richting Schijndel waar we een uur later arriveerden. Het was in Schijndel ruim 28 graden en tot onze schrik moesten we ook nog op kunstgras voetballen. Met de halve finale wedstrijd nog in het achterhoofd tegen Langenberg zou dat betekenen; geen slidings maken en vooral hele warme voeten De meiden oogden tamelijk ontspannen. Nadat ze zich hadden omgekleed werd de warming-up gedaan en werd Lotte getrakteerd op een aantal flinke ballen van een van de leiders.

Om 15:30 uur werd dan eindelijk met de wedstrijd begonnen.

Hier stonden 2 teams met één doel en dat was de beker meenemen naar de club en dus werd er stevig gevoetbald en op het scherpst van de snede om elke bal gevochten. Beide teams kregen weinig kansen totdat in de 16e minuut Achilles doorbrak. Een laag schot in de verste hoek leek onhoudbaar voor Lotte maar Lotte wist met haar vingertoppen de bal van de doellijn te tikken. Een geweldige aktie.

Na een ingelaste drinkpauze werd het spel hervat en bleken we fysiek toch iets sterker dan Achilles. De meiden jaagden iedere bal na wat er 1 minuut voor de rust voor zorgde dat een slordige uitwerpbal van de keepster werd onderschept door Icky en deze met een lob de bal over de keepster schoot. 0-1.

Na de pauze begon Achilles meer druk te zetten echter elke aanval werd door onze verdediging geblokt. Kort voor de 2e drinkpauze werd Achilles nog 1x gevaarlijk maar gelukkig stond Lotte op de juiste plaats. Wij domineerden het spel , echter een kort moment van onachtzaamheid leidde er toe dat Achilles in de blessure tijd met een snoeihard schot toch nog Lotte wist te passeren. 1-1 en de scheidsrechter floot af.
Tranen van spanning maakte zich meester van de meiden en er moesten strafschoppen worden genomen. 5 vrijwilligers meldden zich voor het nemen van de strafschoppen en de vraag was wie er zou beginnen. Lotte die een formidabele wedstrijd keepte zei koelbloedig dat zij de eerste strafschop zou nemen. En zo geschiedde.

De scheidsrechter had de stip bepaald en het moeilijkste deel kon beginnen.
Lotte legde de bal op de stip en schoot snoeihard in. 0-1
Lotte liep meteen door naar het doel en keek triomfantelijk naar de speelster van Achilles.
Het fluitsignaal klonk en….. Lotte stopt de strafschop.
Als 2e legde Sterre de bal op de stip, en zoals we al zo vaak hadden geoefend op de training, schoot Sterre de bal links in de hoek. 0-2.
Dit voelde goed en de druk op Achilles werd groot.
Lotte nam plaats in het doel en keek de tegenstander indringend aan.
Het fluitsignaal klonk en… mis. De bal ging over.
Als 3e was het Alissa die de bal snoeihard in de touwen schoot.0-3
Nu was de druk echt groot voor Achilles want missen zou betekenen dat de KNVB beker mee naar Tegelen zou gaan. En dan weer die blik van Lotte.
De bal werd op de stip gelegd en weer ging de bal over.

Een luid gejuich klonk en de kurken knalden terwijl de in erg grote getale aanwezige supporters van Achilles teleurgesteld voorbij liepen.
Bij de prijsuitreiking werd eerst Achilles gehuldigd en toen mochten onze meiden de beker met de grote oren in ontvangst nemen. Medailles werden omgehangen door de KNVB en toen was het feest. Moe maar voldaan gingen we snel huiswaarts waar de huldiging bij Sportclub Irene van alle kamioenen plaats zou vinden.

Al met al een SUPER prestatie waar we allemaal trots op mogen zijn. Najaarskampioen, voorjaarskampioen en de KNVB beker van district Zuid II.
Een mooie afsluiting van MO 13-1 want het volgend jaar spelen ze MO15-1.

Met Sportieve groeten en veel succes het volgend als MO15-1,

L.M.T.