Swalmen JO9-3 – Sportclub Irene JO9-8 (3-7)

Volle buit in Sjwaame

De wekkers werden weer gezet want onze vroege vogels moesten al om 8 uur verzamelen bij de Bakenbos. Op deze zaterdag 17 september staat de uitwedstrijd tegen Swalmen op het programma! Na wat ‘lummelen’ op de parkeerplaats vertrekken onze jongens, zonder onze zieke voetbalster Bella, met goede moed naar het prachtige complex van voetbalvereniging Swalmen. Omkleden, en hup de wei in! Eerst even warm draaien met twee ‘lummel’ groepen en trainer Sjoerd trapt de keeper in. Daarna roepen de trainers de spelertjes bij elkaar om het ‘tactisch’ plan door te nemen. Jelte op doel, Maurits als laatste man met Giel, Merijn, Guus en Daan ervoor en met aanvallers Sam C. en Benjamin wordt gestart. Sam B. start als eerste wissel. Met een ijzersterke verdediging, een hardwerkend middenveld en een doelgerichte voorhoede wordt de strijd met Swalmen aangegaan. Swalmen is een taaie tegenstander en het duurt even voordat onze jongens een gaatje in de verdediging van Swalmen weten te vinden. Toch weten de Irene-boys het netje te vinden: een geplaatst afstandsschot zorgt voor de 0-1! Door hard werken en goed keeperswerk van Jelte wordt de voorsprong snel uitgebouwd tot 1-3 om uiteindelijk met een 1-5 voorsprong de rust in te gaan. De jongens staan te popelen om de 2e helft te beginnen. Met Maurits als nieuwe wissel wordt Sam C. naar achteren gehaald om de ballen tegen te houden. Giel neemt de keepershandschoenen van Jelte over en weet door goed te keepen nog enkele ballen tegen te houden. De jongens van Swalmen weten toch nog terug te komen tot 3-6 maar net voor het einde weet Benjamin nog een keertje het doel te vinden. Een prachtige teamprestatie met een klinkende overwinning: 3-7! De tweede overwinning van het seizoen is binnen. Na de penalty’s is het douchen en op naar de kantine voor de verkiezing van de ‘Held van het veld’. Ook deze keer is het weer een moeilijke keuze voor de trainers om binnen dit team met louter helden, één ‘held van het veld te kiezen’. Dit keer is Benjamin de gelukkige! Vol trots, en een beetje verlegen, toont hij de beker voor de foto die trainer Sjoerd maakt. Blerick, maak de borst maar nat want volgende week gaan onze jongens en meid weer knallen!