Sportclub Irene JO9-8 – Venlosche Boys JO9-7 (4-1)

Yes! Winst op de Venlosche Boys!

Na 2 succesvolle wedstrijden in de bekercompetitie hebben we de eerste competitiewedstrijd tegen Blerick op 25 september helaas verloren. Aan de inzet lag het niet, misschien hier en daar wel nog een korreltje slaap in de ogen… Held van het veld was Sam C.! Mogelijk daardoor waren onze mannen en dame afgelopen zaterdag extra gemotiveerd om de Venlosche Boys JO9-7 even een poepi te laten ruiken… Maar zou dat lukken…?

Ons team betrad het veld (reeds uitgezet door vroege vogel Stan-Mark), begon aan de warming up en keek met één oogje naar de overkant om te zien wat voor een vlees we in de kuip hadden. Gelukkig geen typetjes: “Ik ben een kop groter dan jij”, Onze JO9-8 ging er met Jelte in de goal direct vol tegenaan wat na 5 minuten resulteerde in de eerste treffer door Sam B.! 2 minuten later liet Benjamin zich zien met z’n welbekende ‘knaller’ en 3 minuten later Sam C. met links in de kruising! Dit keer had de tegenstander de zandkorreltjes nog in de ogen! Zelfs onze Jaap Stam (Maurits) was vaak op de helft van de tegenstander te vinden. De druk op de Venlosche Boys goal was zo groot dat Jelte de eerste nauwelijks een bal aangeraakt heeft, vandaar de wissel na de rust: Jelte het veld in, Giel in de gaol. In de 2e helft herpakte de Venlosche Boys zich knap en werd er veel op onze helft gespeeld. Hoe Giel ook van links naar rechts dook in de gaol, de tegentreffer was niet tegen te houden, kort na rust werd het 3-1. Langzamerhand raken onze mannen en dame een beetje vermoeid, toch vinden ze de energie om het heft weer in handen te nemen. Dit resulteert in de 4-1 door Sam C! Met nog 5 minuten op de klok is er een zucht hoorbaar bij de trainers; Yes! Winst op de Venlosche Boys! Een erg leuke wedstrijd tegen een sportieve tegenstander. Na de penalties gaan we nog lekker aan de ranje in de kantine en wordt Sam B. zeer verdiend uitgeroepen tot Held van het Veld!

Tot volgende week!