Sportclub Irene JO9-8 – Baarlo JO9-5

3e plek in de competitie: bronzen medaille voor de JO9-8!

Zaterdag 3 december de laatste wedstrijd van de competitie en ook een rechtstreeks duel voor plaats 3 in de competitie. Tegenstander vandaag is Baarlo. Op deze koude ochtend (de ramen van de auto moesten opengekrabd worden) is ook de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop.

Bij aankomst zijn alle spelers aanwezig ondanks het ziektegolfje deze week en iedereen heeft er zin in, want er is naast de derde plaats ook nog friet te winnen van de sponsor bij het uitje van volgende week. Daarvoor moeten de jongens en meisje 5 doelpunten scoren.

In de eerste helft scoort Baarlo het eerste doelpunt, maar een snel doelpunt van Benjamin brengt de twee ploegen weer op gelijke hoogte. Daarna gaat het spel op en neer en Irene is iets sterker en scoort nog 2x in de eerste helft door doelpunten van Guus en Bella. Net voor rust stopt onze keeper nog een hard schot van Baarlo, zodat de ruststand 3-1 is.

In de tweede helft speelt Irene tegen de zon in en de vrije man wordt steeds beter gevonden.

De ploeg in het geheel is erg gegroeid deze competitie en met mooi aanvalspel wordt Baarlo steeds verder achteruit geduwd. De verdediging staat als een blok en op het middenveld worden de ballen afgepakt.

De score wordt verhoogd door Guus en met een mooie aanval vanuit achteruit waarbij Benjamin langs de lijn naar voren sprint en op het juiste moment een pass richting Giel geeft, die hem op het juiste moment raakt vliegt de bal voor de vijfde keer tegen de touwen. Dit doelpunt vanuit echt teamspel is misschien het mooiste doelpunt van de competitie en zeker een resultaat van de vele trainingen waarbij je ziet dat iedereen beter is geworden deze seizoenshelft.

In polonaise lopen de spelers van het veld want de FRIET is binnen.

Held van het veld is Merijn.

Volgende week nog een spannende bekerwedstrijd en dan is het winterstop.