FCV Venlo JO9-5 – Sportclub Irene JO9-8 (1-4)

Neet zoemaar veur de jen, gingen wij om kwart over 8 van uit Tegelen naar ’t Ven!

Na een goede warming up begon de wedstrijd om 09.00 uur stipt.

De wedstrijd ging in de beginfase gelijk op, waarbij het opviel dat ’t Ven al veel over de zijlijn verdedigde. Ons team kwam regelmatig voor de goal, alleen misten we nog het overzicht. Ook de tegenstander kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar onze keeper redde goed.
Tegen de rust werd het harde werken beloond. Een mooi schot op doel zorgde voor de 1-0 voorsprong. Helaas scoorde ’t Ven een paar seconden voor het rustsignaal de gelijkmaker.

Irene kwam sterk uit de startblokken na de rust. Er werd goed overgespeeld en gebruik gemaakt van de vrije ruimte. Je voelde dat er een goal in de lucht hing. Benjamin kreeg de bal aangespeeld, draaide zich om naar de goal en haalde zonder blikken of blozen met een droge knal uit: 2-1
Maar Irene ging door. Een paar goede kansen volgden, maar de bal miste net het doel.
Na weer een goed teamspel, kreeg Benjamin een open kans voor doel, dat nog net gepareerd kon worden door de keeper, maar Bella stond perfect opgesteld om de rebound in te tikken. Je merkte dat er iets knapte bij de tegenstander. Ze probeerde het nog wel, maar alle pogingen werden vakkundig door onze laatste man Maurits geblocked.
Op een gegeven moment werd de belangrijkste tegenstander de paal, zowel de linker als de rechter. Gelukkig viel de 4-1 nog, zodat de overwinning binnengehengeld kon worden.
Het publiek was men name te spreken over de inzet, het verzorgde, aanvallende spel en de degelijke verdediging. Een meer dan verdiende overwinning.
De Held van het veld werd onze sluitpost Giel, die met name in de 2e helft de kou als grootste tegenstander had.

Proficiat!⁠⁠⁠⁠