JO19-1 doet wat het moet doen

en blijft op koers voor de nacompetitie

De competitie nadert nu zijn einde en na de overwinning van vorige week tegen Someren hebben wij de 3e plek in handen, die recht geeft op nacompetitie. Maar om deze derde plek te behouden moet er wel nog 2x gewonnen worden want het ligt niet in de verwachting dat Someren nog meer punten laat liggen. Op weg naar Born was het doel dus duidelijk; er moest gewonnen worden. De thuiswedstrijd hadden we, na een slechte eerste helft, uiteindelijk vrij ruim met 5-2 gewonnen en ook het verschil op de ranglijst liet zien dat dit zeker mogelijk moest zijn, mits we ons normale spel lieten zien. Dit moesten we doen zonder Sam (geschorst), Quinn (geblesseerd) en Hiroki en Maike, die afwezig waren. Rik werd bereid gevonden om als extra wissel op de bank te gaan zitten waar verder nog Abdes begon.

Voor aanvang van de wedstrijd had de scheidsrechter de doelen gecontroleerd en van 1 doel het net niet in orde bevonden. Dit moest gerepareerd worden en toen kon de wedstrijd beginnen. Born kwam goed uit de startblokken en probeerde vanaf het begin om ons onder druk te zetten wat ze ook vrij aardig lukte. Zeker in het begin van de wedstrijd hadden we hier grote moeite, ook omdat een aantal spelers niet goed in de wedstrijd zat. Hierdoor kwamen we niet aan ons eigen spelletje toe en creëerden zelfs gevaar voor onszelf door een aantal slordige ballen en deels niet goed ingrijpen. We kwamen goed weg toen de spits van hun in een groot gat in het centrum liep en de bal goed meekreeg. Oog in oog met Teun bleef die het rustigst en de bal ging via hem naast waarna de corner niks opleverde. Later kreeg Born nog een grote kans toen ze aan de zijlijn een vrije trap mochten nemen en deze bij de tweede paal kon worden terug gekopt. Omdat Teun deze bal onschadelijk wist te maken bleef onze voorsprong behouden. Wij waren namelijk even daarvoor op voorsprong gekomen toen Tijn liet zien waar een middagje Museumplein goed voor is. Hij wist de bal van een afgeslagen corner te bemachtigen door goed voor zijn man te komen en waagde maar eens een poging. Zijn schot werd nog wel iets geblokt door een verdediger maar krulde mooi in de verre hoek, buiten het bereik van de keeper: 0-1 Enigszins tegen de verhoudingen in kwamen we op een voorsprong die we echter daarna nog hadden kunnen en ook moeten uitbouwen. Yannick werd nog een keer oog in oog met de doelman gezet maar schoot naast en Stan schoot, uit een goede positie, huizenhoog over. Ook Nick had zichzelf een dienst kunnen bewijzen maar wilde te veel en liep zich vast. Een vrije trap van Damian, hard en laag ingeschoten, werd door de keeper nog net uit de hoek getikt. Zo gingen we dus het kleedlokaal in met een 0-1 voorsprong bij een lekker zonnetje maar er waren ook verschillende andere tussenstanden mogelijk geweest.

Terug op het veld was in elk geval het weer omgeslagen want er begonnen zich donkere wolken samen te trekken waaruit even later ook het nodige water kwam. Born had blijkbaar een goede peptalk gehad want net als in de eerste helft begonnen ze ook nu fel waarbij we af en toe alle zeilen bij moesten zetten om schade te voorkomen. Maar de storm ging liggen en we kwamen weer meer in de wedstrijd. Met een geweldige pass zette Julian de sprintende Yannick vrij voor de keeper, die vervolgens verwoestend uithaalde. Net niet! Beter gezegd, dat hield het net niet. Dit was namelijk het net dat eerder, in opdracht van de scheidsrechter moest worden gerepareerd. Nu was er verwarring alom, want onze spelers waren er allemaal van overtuigd dat het een goal was en de spelers van Born hadden allemaal last van een bloedneus, of tenminste deden ze alsof hun neus bloedde. De scheidsrechter ging kijken bij het betreffende doel en vond inderdaad een gat in het net en ging vervolgens naar de assistent aan de overkant om navraag te doen. Deze gaf eerlijk toe dat de bal inderdaad in het doel zat en we konden alsnog juichen: 0-2 Zeer sportief van deze grensrechter, hoewel een deel van zijn eigen ploeg hier anders over dacht.

Nog niet bekomen van deze goal kwam er een paar minuten later de volgende klap voor hun toen Aimane aan het einde stond van een aanval uit het boekje en de 0-3 binnenschoot. Voor ons was dit de bevrijdende treffer, voor Born de genadeklap want hoewel ze het bleven proberen was nu wel duidelijk dat het vandaag niet meer ging lukken omdat Teun, waar nodig, zijn mannetje stond. Uiteindelijk kwam er nog 1 doelpunt bij toen Damian nogmaals mocht aanleggen voor een vrije trap. Ook nu werd deze aangeraakt, maar zorgde de aanraking er in de eerste helft voor dat de bal er niet inging, nu belandde de bal wel in het doel: 0-4. Dit zou ook de eindstand zijn.

Zoals vermeld hadden we de eerste helft gespeeld met een heerlijk zonnetje en hadden we in de tweede helft deels stromende regen. De scheidsrechter leek hier het meest last van te hebben want op zijn leiding in de eerste helft was werkelijk niets aan te merken maar in de tweede helft leek hij problemen met een regensensor te hebben want een aantal beslissingen  waren op zijn minst dubieus. Nick kreeg een terechte gele kaart toen hij de bal wegtrapte na het fluitsignaal en hij even daarvoor al een waarschuwing had gehad. Maar Martijn kreeg er een die zwaar overtrokken was en bij minstens twee gevallen waarbij de overtreding op Damian werd gemaakt gaf hij de vrije trap de andere kant op. Gelukkig blijven beide kaarten zonder gevolgen.

Omdat ook NWC en SHH hun wedstrijden wisten te winnen verandert er niets aan de ranglijst. NWC is officieus kampioen want met 3 punten voorsprong en een veel beter doelsaldo kan de titel hun eigenlijk niet meer ontgaan. Het gat tussen ons en SHH is 4 punten en ook hierin is dus geen verandering meer mogelijk. Maar omdat ook Someren vandaag won blijft het puntverschil 2 punten in ons voordeel en moeten we dus volgende week winnen om niet met ingewikkelde berekeningen af te sluiten. Merefeldia is onze laatste tegenstander en met hun hebben we in de uitwedstrijd veel moeilijkheden gehad en moesten toen genoegen nemen met een gelijkspel. Dat moeten we dus volgende week zien recht te zetten om nog een vervolg aan de competitie te kunnen geven.

 

Share This