JO19-1 moet hoofd buigen in strafschoppenserie

Nu even niks..

Ondanks de sneeuw en de regen van de laatste tijd stond er voor de JO19-1 in dit kalenderjaar nog 1 wedstrijd op het programma. De inzet was de volgende bekerronde en de tegenstander was de JO19-1 van Venray. Zij spelen in de 3e divisie en staan daarin op een verdienstelijke 4e plaats. Daarbij kwam voor ons ook nog dat we niet op volledige sterkte waren. Gelukkig mochten Damian en Dylan, omdat het een bekerwedstrijd betrof, na de rode kaarten van vorige week nog wel spelen dus gingen we optimistisch maar met niet al te hoge verwachtingen naar Venray. Het beloofde een zware wedstrijd te worden want het veld was toch wel vrij drassig.

Toen om 15.00 u de wedstrijd begon bleek al snel dat beide ploegen niet van plan waren zich te verstoppen. Venray had een ploeg waar veel beweging in zat en had voorin een paar handige en snelle jongens die maar wat graag de bal in de diepte wilden hebben. Ondanks dat we hier toch wel de nodige moeite mee hadden bleek wel dat Venray niet helemaal hun geliefde spelletje kon spelen. Hierdoor wisten ze in de eerste helft maar 1 keer echt gevaarlijk te worden. Maar niet voordat wij een goede kans hadden gehad; vanaf de linkerkant gaf Sam de bal voor de goal die half door Thomas met het hoofd werd geschampt. Achter Thomas stond Yannick en deze schoot van vrij dichtbij de bal op goal. Helaas precies daar waar de keeper zich bevond zodat deze de bal kon stoppen. Met een beetje meer geluk had de bal iets meer in de hoek gezeten en was de keeper kansloos geweest. Vrijwel direct hierna kreeg Venray een levensgrote kans toen een speler (te) makkelijk kon doorlopen en oog in oog met Rik kwam te staan. Rik wist te voorkomen dat de speler de bal langs hem kon spelen maar de bal kwam via Rik precies bij een andere speler van Venray die hier echter zo van schrok dat hij de bal naast het lege doel schoot. Nadat we alsnog even flink nat waren geregend konden we bij een 0-0 stand het kleedlokaal opzoeken voor de thee.

In de tweede helft wisten wij ons beter in te stellen op het spel van Venray maar konden niet voorkomen dat het grootste deel van het spel zich op onze helft afspeelde. Het veld had door de regenbui flink geleden en het werd voor de spelers steeds lastiger om op de been te blijven. Ondanks dat konden we nu aardig partij bieden en kregen zelfs een hele grote kans toen Yannick door Damian werd weggestuurd en de bal al langs de keeper was maar doordat deze hem raakte en vooral door het drassige veld de bal voor de goal bleef  liggen en door Venray uitverdedigd kon worden. Aan de andere kant moet gezegd worden dat ook wij in de tweede helft door Rik gered werden toen hij weer als winnaar uit de bus kwam uit een 1 op 1 situatie. Hoewel dus beide ploegen hadden kunnen winnen stond er na 90 minuten nog steeds een stand van 0-0 op het bord. Overigens ook nadat we nog weer een flinke bui gehad hadden. Nu moesten penalty’s de beslissing gaan brengen. En al is Quin een goede voetballer, tossen kan hij niet. Over alle tot nu toe gespeelde wedstrijden heeft hij er bij nog geen kwart het tossen gewonnen. Zo ook nu weer. Hierdoor mocht Venray kiezen of ze wilden beginnen met de loterij. Dit wilden ze graag en totdat beide partijen allebei 2 penalty’s genomen hadden ging het nog mooi gelijk op. Al had Rik met een beetje meer geluk de eerste penalty van Venray kunnen stoppen want deze ging vlak onder hem door. Voor ons stonden Quin en Sentayehu achter de bal en schoten raak. De volgende strafschop van Venray was raak en Mounir was aan de beurt. Helaas ging zijn bal te veel door het midden en kon de keeper zijn inzet keren. De volgende bal van Venray kon dus de winnende worden. Rik was kansloos en Venray kwam op 4-2.
Damian, de volgende, moest nu scoren om nog een kans te hebben. Helaas schoot hij over en daarmee was het bekeravontuur over. Ondanks de teleurstelling hierover konden we de jongens voor hun inzet en het vertoonde spel alleen maar complimenten geven.

Na vandaag zit de eerste helft van het seizoen erop. Na een flitsende start in de beker met 31 doelpunten voor en geen enkele tegen begon de competitie vrij moeizaam. De eerste wedstrijd werd nog (moeizaam) gewonnen daarna volgden een onnodige nederlaag en 2 gelijke spelen. De ommekeer kwam in de bekerwedstrijd tegen de Venlosche Boys die we met een nederlaag naar huis stuurden. Vanaf dit moment hebben we geen enkele nederlaag meer geleden. Sterker nog, tot vandaag werd er sindsdien alleen maar gewonnen. En niet alleen dat, het spel werd ook beter al bleek dit niet altijd uit de uitslagen. Maar in een aantal wedstrijden scoorden we zelf veel te weinig en kregen we vervolgens in de tweede helft toch nog doelpunten tegen. Maar de weg naar boven is ingezet en op dit moment bedraagt de achterstand op de koploper nog maar twee punten. Nog een grote winst is de publieke belangstelling; zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden zien we veel mensen langs het veld staan. De betrokkenheid bij de ouders, maar ook bij andere Irenemensen is iets waar wij heel blij mee zijn. We willen dan ook iedereen hiervoor hartelijk danken en hopen dat we ook in de tweede seizoenshelft weer op jullie steun mogen rekenen. Wie weet waar we dan nog toe in staat zijn.

Namens het team en het kader wensen we iedereen fijne feestdagen en een prettige jaarwisseling. Op 6 januari zal voor ons de voorbereiding weer starten. Tot die tijd even lekker pauze. Tot dan!